Siispä tuumasta toimeen ja rohkeasti kokeilemaan. Ilmoittauduin mukaan Bonavan uudiskohteen esittelyyn etaesittely.op-koti.fi -sivustolla. Sain sähköpostiini osallistumislinkin, jonka kautta etäesittely avautuisi sovittuna aikana. Kävin ennakkoon fiilistelemässä esiteltävää asuntoa etuovi.com:issa ja huomasin tiedon live-esittelystä näkyvän myös siellä!

Menin vähän liian aikaisin odottelemaan linjoille, jolloin sain viestin, jossa kehotettiin tulemaan uudelleen oikeaan aikaan. Minun virheeni, toki. En vain olisi malttanut odottaa!

Kun aika koitti, napsautin kuvakkeesta etäesittelyn käyntiin. Minut toivotti iloisesti tervetulleeksi OP Koti Oulun Terhi Heikkilä, joka vilkutti minulle As Oy Oulun Sataman Kajo 1:n toisen kerroksen käytävässä. Meinasin vilkuttaa takaisin, niin luontevalta tilanne tuntui hänen aloittaessaan kertomaan lisätietoa taloyhtiöstä. Kun hän kehotti tulemaan perässään asuntoon sisään, olin jo unohtanut, etten ole fyysiesti mukana.

Ja niin me sitten astuimme virtuaalisesti sisään upouuteen uudiskohteeseen. Asiantuntevasti Terhi kertoi, miten etenisimme asunnossa – eli samaan tyyliin kuin normaalistikin kotiin tullessamme. Kurkistimme eteisen vaatekaappiin, jossa oli reilusti tilaa ulkovaatteille. Siitä siirryimme keittiöön, jonka toimivia yksityiskohtia pääsin ihailemaan Terhin ohjaamana. Keittiöstä etenimme olohuoneeseen, jonka ikkunaseinä antoi lisätilaa ja avaruutta toimivan oloiseen huoneeseen. Parvekkeelta oli upea näköala Toppilansalmelle! Sen jälkeen vuorossa oli kompakti makuuhuone tilaa säästävine liukuovineen, järkevän oloinen vaatehuone ja tyylikäs saunaosasto. Myös se vaikutti valoisalta ja tilavalta, kiitos saunan lasiseinän. Esittelyn lopuksi kävimme alkovissa, johon mahtui kaikki oleellinen: sänky, nojatuoli ja vaatekaapit.

Tutustuttuamme asuntoon Terhi kertoi asunto-osakeyhtiön yhteisistä tiloista, ympäristöstä, liikenneyhteyksistä sekä alueen palveluista. Koko etäesittelyn ajan avoinna olleeseen chattiin oli tullut kysymyksiä, joihin hän vielä vastasi lopuksi. Hän muistutti, että etäesittelyn lisäksi on mahdollista varata aika myös yksityisesittelyyn, mikäli joku asia jäi mietityttämään, ja antoi yhteystietonsa ja neuvoi olemaan rohkeasti yhteydessä.

Palataanpa sitten vielä mieltäni askarruttaviin kysymyksiin. Sainko etäesittelyn avulla oikeaa kuvaa asunnosta? Kyllä sain! Etukäteen olin tutustunut esittelykuviin ja pohjapiirustukseen, etäesittelyn myötä pääsin lisäksi näkemään toivomiani yksityiskohtia. Pääsinkö fiilistelemään kunnolla? Ihme kyllä pääsin! Aloin jo kuvitella, mitä mukavaa parvekkeelle voisi laittaa ja miten keittiö toimisi hyvin vaikka vieraiden kanssa yhdessä kokatessa. Entä jos tulee jotakin kysyttävää kesken etäesittelyn? Kysymyksiä pystyi esittämään nimettömänä koko esittelyn ajan, ja kaikkiin kysymyksiin vastattiin asiantuntevasti.

Ja sitten se tärkein kysymys – uhka vai mahdollisuus?

Ehdottomasti mahdollisuus! Poikkeustilanteen siivittämänä OP Koti Oulun asiakkaiden käytössä on nyt uusi työkalu, joka auttaa palvelemaan sekä asunnon ostajaa että myyjää entistä paremmin. Etäesittelyn avulla jokainen asunnon ostamista harkitseva voi ottaa ensimmäisen askeleen asunnon hankinnassa turvallisesti ja kätevästi vaikka omalta kotisohvaltaan. Aikaa säästyy, kun esittelypaikalle ei tarvitse siirtyä erikseen. Mahdollisuus esittää kysymyksiä esittelyn aikana tuo uudenlaista lisäarvoa ennalta kuvattuihin videoesittelyihin verrattuna. Ja jokaisessa esittelyissä on aina mukana OP Kodin asumisen asiantuntija, aivan samalla tavalla kuin perinteisessä kasvotusten tapahtuvassa esittelyssä. Kannattaa kokeilla - suosittelen!

Kiinnostuitko etäesittelyistä?

Lue lisää ja ota yhteyttä!