Olipa sairauksia tai ei, nykyhetkihän se on ainut varma asia. Tulevasta ei lopulta kukaan tiedä kovin paljon. Ehkä elämänkokemuksen myötä tulee tiettyä rauhaa ottaa elämä vastaan sellaisena kuin se tulee ja tekee ne asiat, mihin voi itse vaikuttaa. Sitä ’elämä kantaa’ -sanonta varmaan juuri tarkoittaa. Uskoa, että pärjää ja asiat järjestyy. On helpompi kohdata vastoinkäymisiä, jos on omalta osaltaan tehnyt elämänsä aikana parhaansa. Loppu on sitten kohtalon sanelemaa.

Sairastumisen myötä työelämään saattaa tulla pitkäkin katkos, eikä tauon aiheuttamaa poissaoloa välttämättä saa koskaan kiinni. Puhumattakaan siitä, jos työelämästä joutuu vetäytymään ennen aikaisesti pois ja eläkekertymät jäävät huomattavan vajaaksi.

Sairastuminen ei välttämättä tunnu kovin todennäköiseltä eikä siihen sen vuoksi tule varauduttua varsinkaan kovin nuorena. Mutta sairastumiset ja tapaturmat eivät koskaan katso ikää. Sen vuoksi niihinkin kannattaa varautua, hankkia taloudellista turvaa ja vakuutuksia – tehdä parhaansa myös varautumisessa. On huomattavasti helpompaa sairauden äärellä, kun on mahdollista hakeutua hoidettavaksi heti sairausepäilyjen ilmaantuessa eikä jäädä odottamaan pitkiin jonoihin. Mahdollinen toipumisprosessikin on helpompaa, jos ei tarvitse stressata taloudellisesta tilanteesta vaan voi keskittyä kuntoutumiseen ja elämän pieniin iloihin.

Pidä huolta, että sinulla on tapaturmavakuutuksen lisäksi vakuutus myös sairastumisen varalle. Sairastumisen ja työkyvyttömyyden varalle on tarjolla myös vakuutuksia lainanmaksuun, joilla voi turvata lainanhoitovelvoitteet yllättävissä tilanteissa. On syytä tiedostaa, että sairastuminen on yleisempää kuin tapaturmat. Siispä paras yhdistelmä on vakuutukset pahan päivän varalle ja säästöt hyvän päivän varalle.

Vakavan sairauden turva on uudistunut 22.9.2021 ja on nyt OP Vakava sairaus ja henkiturva, joka sisältää aiempaa laajemman vakuutusturvan sinulle ja läheisillesi. Omien vakuutustesi ominaisuudet voit tarkistaa vakuutuskirjastasi. Lue lisää.

Kaiken ei tarvitse muuttua - vakavan sairauden turva auttaa

Terveysvakuutus sairauden tai tapaturman varalta

Vinkit säästämisen aloittamiseen

OP Pohjois-Savon verkkosivut

Heidi Lösönen, senior varainhoitaja, OP Private Pohjois-Savo