OP Ryhmän osuuspankit käyttävät tuloksensa asiakkaiden hyväksi taloudellisina etuina. Se kuuluu perustehtäviimme.

Teksti Harri Nummela, liiketoimintajohtaja, vähittäispankki @nummelaharri
Julkaistu 15.5.2024

Osuuspankkien tarjoamia etuja ja alennuksia pankki- ja vakuutuspalveluista hyödyntää vuosittain yli 2 miljoonaa omistaja-asiakasta. Mitä laajemmin omistaja-asiakas käyttää OP Ryhmän palveluita, sitä enemmän hän saa etuja ja alennuksia – ja sitä enemmän hänelle myös kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia. Niitä kertyy monista aivan arkisista asioista, kuten asuntolainasta ja säästöistä.

Tästä tulemme jatkossakin pitämään huolta, niin pankki- kuin vakuutuspalveluissa.

Perustehtävämme mukaisesti tulemme kaikkina aikoina edistämään omistaja-asiakkaidemme ja toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. OP Ryhmän perustehtäviin kuuluu liiketoiminnan hyödyn ja lisäarvon kanavoiminen asiakassuhteen kautta omistaja-asiakkaille.

OP Ryhmään kuuluvat osuuspankit käyttävät bonusjärjestelmän avulla tuloksensa asiakkaiden hyväksi keskittämis- ja muina taloudellisina etuina. Järjestelmä on ollut käytössä 25 vuotta ja sitä koskevat vero-oikeudelliset tulkinnat ovat vakiintuneet. Se on myös todettu laajassa viranomaistutkinnassa olevan voimassa olevan kilpailulainsäädännön mukainen. Järjestelmä on lisäksi laajasti asiakkaidemme arvostama.

Jatkossakin vähintään normaalien bonusten laajuisia etuja

Finanssialan asiakasbonusjärjestelmien verotuskäytäntöjä on esitetty muutettavaksi. Omistaja-asiakkaamme voivat kuitenkin olla rauhassa.

Tulemme jatkossakin tarjoamaan omistaja-asiakkaillemme vähintään normaalien OP-bonusten laajuisia etuja. Jos bonusjärjestelmän verotuskäytäntö muuttuu, voivat keskittämisen kautta omistaja-asiakkaita hyödyttäviä etuja olla esimerkiksi erilaiset alennukset OP Ryhmän tarjoamasta. Emme kannata verotuskäytännön muuttamista.

Omistaja-asiakkaiden lisäeduista päätetään vuosittain OP Ryhmän tuloksen perusteella. Tänä vuonna lisäedut ovat aiempaa suuremmat, sillä olemme korottaneet OP-bonuksia 40 prosentilla normaalista ja päivittäiset pankkipalvelut tarjoamme omistaja-asiakkaillemme ilman kuukausimaksuja koko vuoden.

Lue lisää:

Osuuspankin omistaja-asiakkuus‍

Omistaja-asiakkaan edut ja alennukset‍