Omistaja-asiakas saa asiakkuutensa myötä monia etuja. Rahan arvoisten etujen lisäksi asiointi kerryttää OP-bonuksia. Ja nyt niitä kertyy tavallistakin enemmän: Vuonna 2023 OP-bonuksia kertyy 30 % enemmän ja vuonna 2024 40 % enemmän kuin normaalisti. Bonuksia kertyy kaikesta niihin oikeuttavasta asioinnista, kuten rahastoista, vakuudellisista lainoista ja vakuutuksista. Kertyneet bonukset vähentävät eri palveluiden kustannuksia. 

Mitä muuta arjen hyötyä omistaja-asiakkuudesta on? Selvitimme, millaisia etuja omistaja-asiakas saa kolmessa eri elämäntilanteessa. 

1. Omistaja-asiakkaan hyödyt palveluitaan keskittäneellä suurperheellä

Suurperhe on keskittänyt henkilöiden ja asunnon vakuutukset sekä asunto- ja autolainat OP:lle. Näistä jokainen kerryttää OP-bonuksia.

Kahden aikuisen ja neljän lapsen taloudelle OP-bonuksia voi kertyä satoja euroja vuodessa. Tällaisella taloudella asiointia on esimerkiksi asunto- ja autolainat sekä vakuutukset. Jos taloudella on asiointia esimerkiksi 250 000 euron arvosta, voi OP-bonuksia kertyä vuonna 2023 yli 810 euron arvosta ja vuonna 2024 875 euron arvosta. Kertyneitä bonuksia voidaan käyttää mm. vakuutusmaksujen kattamiseen ja lainojen palvelukuluihin.    

Perheen arjessa omistaja-asiakkuus näkyy lasten ilmaisina OP-maksukortteina ja vanhempien omistaja-asiakashintaisina luotollisina maksukortteina. Perheen pienimmätkin pääsevät totuttelemaan korttimaksamisen maailmaan ja kartuttamaan taloustaitojaan nuorena.

2. Omistaja-asiakkaan hyödyt supersäästäjälle

Supersäästäjä laittaa kuukausittain sievoisia summia rahastosäästöihin. Säästämisen lisäksi esimerkin henkilö on ottanut lainaa esimerkiksi autoon tai asuntoon.

Säästäjän OP-bonukset kertyvät pitkälti rahastoista ja vakuudellisista lainoista. Nämä ovat myös bonusten käyttökohteita. Esimerkiksi 100 000 euron arvosta asiointia vuodessa voi kerryttää vuonna 2023 OP-bonuksia 325 euron arvosta ja vuonna 2024 350 euron arvosta. Asiointiin lasketaan esimerkiksi rahastosijoituksissa oleva pääoma, lainojen määrä ja vakuutukset. Bonuksia voidaan käyttää mm. sijoitustilien hallinnointikuluihin sekä lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin.

OP-bonusten lisäksi supersäästäjä saa omistaja-asiakkaana etuja ja alennuksia säästämisen ja sijoittamisen palveluista: osakesäästötili ja arvo-osuustili ovat kumpikin maksuttomia. Ilman omistaja-asiakkuutta tilien kustannus on säästäjälle yhteensä hieman alle kuusi euroa kuukaudessa. Lisäksi säästäjä saa tukea päätöksiinsä maksuttomista osakeanalyyseista. Liikaa tietoa kun ei tämän harrastuksen parissa voi kertyä.

Sen lisäksi, että rahasto- ja vakuutussäästäminen kerryttävät bonuksia ja tilit ovat maksuttomia, ovat lähes kaikkien rahastojen ostot ja myynnit ilmaisia. Ilman omistaja-asiakkuutta taas rahastotoimeksiannoista aiheutuu suuruudeltaan vaihtelevia kuluja.

Myös osake- ja etf-sijoittaminen on hänelle verrattain edullista. Kotimaisissa osakekaupoissa on yhden prosentin palkkiokatto, lisäksi asioinnissa on alennuksia. 

3. Omistaja-asiakkaan hyödyt nuorelle opiskelijalle

Opiskelijanuoren tulot koostuvat pääosin pätkätöistä, minkä lisäksi hän on nostanut omistaja-asiakkaalle toimitusmaksutonta opintolainaa. Tälle nuorelle arjen raha-asioiden hoito on vaivatonta, sillä hän saa 29-vuotiaaksi asti maksutta päivittäispalvelupaketin, joka sisältää käyttötilin, maksukortin ja OP:n digipalvelut. Kun omistaja-asiakas täyttää 30, hän saa päivittäispalvelupaketin tavallista edullisemmin ja vuoden 2024 lisäetuna opiskelijat, kuten kaikki muutkin omistaja-asiakkaat, saavat päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja 31.12.2024 asti. 

Opintojen ohella matkakuume sykkii. Lomakausina lyhyet reissut tulevatkin ajankohtaisiksi, minkä vuoksi matkavakuutus on tarpeellinen lisä elämään. Toistaiseksi vuokra-asunnossa elävällä opiskelijalla on lisäksi kotivakuutus vastuuvakuutuksineen keventämässä vuokranantajan huolta vahingon sattuessa. Opinnot ovat kuitenkin jo pitkällä ja omistusasunnon hankinta siintää horisontissa. 

Opiskelijanuorelle OP-bonuksia kertyy opintolainasta, koti- ja matkavakuutuksista ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös asuntolainasta. Bonuksia myös käytetään opintolainan kuluihin ja vakuutusmaksuihin. Kun asunnon hankinta tulee ajankohtaiseksi, voidaan bonuksia käyttää myös OP Kodin kiinteistönvälityspalkkioihin ja asuntolainan kuluihin.

OP-bonusten määrän näkee OP-mobiilista ja op.fi:stä 

Omistaja-asiakkaana OP-bonusten kertymistä ja niiden hyödyntämistä voi seurata helposti OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa. Palveluissa voi tarkastella kuinka paljon OP-bonuksia on kertynyt ja mihin niitä on käytetty.

Kuukausittain maksettavat OP-bonukset perustuvat palveluiden euromääräiseen arvoon edellisen kuukauden aikana. 

Kuukausittain maksettavat OP-bonukset perustuvat palveluiden euromääräiseen arvoon edellisen kuukauden aikana. OP-bonuksia kertyy automaattisesti asiointisi yhteismäärän mukaan ja niitä myös käytetään automaattisesti, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään hyötyäksesi OP-bonuksista.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat uusia, rahanarvoisia etuja sekä ylimääräisiä OP-bonuksia

·        Vuonna 2023 30 % enemmän OP bonusta kuin normaalisti

·        Vuonna 2024 40 % enemmän OP bonuksia kuin normaalisti

·        Osuuspankin Käyttötilille korkoa 0,25 % 1.11.2023 alkaen

·        Päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja 31.12.2024 asti

Juttu on julkaistu 2.6.2023 ja sitä on päivitetty 31.10.2023.

Lue lisää osuuspankin omistaja-asiakkaiden uusista eduista ja ylimääräisistä OP-bonuksista Omistaja-asiakkaan lisäedut | OP  

Kuinka paljon sinulle voisi kertyä OP-bonuksia? Laske bonuslaskurilla arvio bonuksistasi.

Lue myös:

Ammattilaiskoripalloilija Topias ja juniori Eetu: ”Parasta on, kun saa pelata ystävien kanssa

Lääkäriopiskelija Martta ja eläköitynyt musiikinopettaja Tiina: ”Paras hetki on se, kun veneestä irrotetaan köydet"

Isoisä Jouko ja pojanpoika Kaapo: Rakkaus metsään siirtyy sukupolvelta toiselle

Tiesitkö, että saat rahan arvoisia etuja säästöistä, lainoista ja vakuutuksista? Klikkaa laskuriin ja katso, kuinka paljon hyödyt