Mitä koti sinulle merkitsee? Muistatko miltä tuntui ostaa ensimmäinen koti tai lomakoti? 

Teksti Anne Mäkelä, toimitusjohtaja, OP Koti Järviseutu-Suomenselkä
Julkaistu 27.6.2022

Koti, se on meille kaikille tärkeä paikka. Omalla kohdalla koti on myös vahvasti liittynyt aina työhöni. Ensin rakennusalalla, sitten rakennustarvikemyynnissä, kiinteistönvälittäjänä, pankin rahoitusneuvottelijana ja nyt OP Koti Järviseutu-Suomenselän toimitusjohtajana. 

Koti tai lomakoti ei ole pelkkä osoite, tai seinät ja katto pään päällä. Koti on turvallinen, siellä levätään, siellä vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ennen kaikkea siellä tehdään muistoja. 

Sanotaan, että mihinkään paikkaan ei pitäisi liikaa kiintyä. Oman mökkihaaveeni toteutuessa olen huomannut, että jotkin paikat vaan vievät sydämen. Kodin myynti tai osto on aina enemmän tai vähemmän tunneasia. Joskus luopuminen on vaikeaa ja tunteellista. Joskus jopa helpottavaa. 

Ostaessa on se tunne kuin lapsena joulua odottaessa. On hienoa olla jakamassa asiakkaidemme kanssa niitä tunteita. Meidän tehtävämme OP Kodissa on tehdä myynti tai osto asiakkaalle siten helpoksi, että asiantuntijoina hoidamme kaupat kuten kuuluu, ja asiakas voi keskittyä siihen fiilikseen mikä kaupasta tulee. Koti ja siellä asuvat, ne ovat meille OP Kodissa sydämen asia. 

Kirjoittaja Anne Mäkelä toimii OP Koti Järviseutu-Suomenselän toimitusjohtajana. Vastuullaan kiinteistönvälityksen ja isännöinnin liiketoiminta Alajärven, Alavuden ja Ähtärin toimistoilla. Mäkelällä on kiinteistönvälityksen asiantuntemuksen lisäksi usean vuoden kokemus rakennusalalta, rakennustarvikemyynnistä ja rahoitusalalta. Asumisen asiat ja jatkuva itsensä kehittäminen ovat lähellä Mäkelän sydäntä.