Kiinteistönvälityksen vastuullisuutta on esimerkiksi se, että asunnon vaihtajalle syntyy todenmukainen tilannearvio asuntokaupasta. Tässä muutamia nostoja siitä, mitä vastuullisuus tarkoittaa tekoina OP Koti Uusimaassa.

Teksti Kirsi Tenhunen, toimitusjohtaja, OP Koti Helsinki @KirsiTenhunen
Julkaistu 30.6.2023

Vastuullisuus, tuo sana, joka herättää paljon tunteita ja ennakko-odotuksia. Minulla on ollut ilo osallistua tänä vuonna OP Uusimaan vastuullisuusryhmään sekä seurata OP Kotien vastuullisuusohjelman edistymistä. Itselleni tämän myötä on vahvasti kirkastunut kuva siitä, kuinka vakavasti OP Ryhmässä vastuullisuuteen suhtaudutaan ja miten sitä eletään todeksi.

Kun peilaan OP Koti Uusimaan vastuullisuustekoja tältä vuodelta, voin todeta ylpeänä, että vastuullisuus on läsnä arjessamme hyvinkin paljon. Tässä muutamia nostoja.

Meille on tärkeää, että asiakkaamme saavat mahdollisimman todenmukaisen tilannearvion asuntokaupasta ja oman asunnon hinnasta asunnonvaihdon yhteydessä. Tänä vuonna tehdyissä kaupoissa toteutuneiden kauppahintojen ero suhteessa toimeksiantoa tehdessämme antamaamme kaupan hinta-arvioon on liikkunut kahden prosentin tietämissä, mikä on huima saavutus.

Meillä on myös tärkeä rooli tuottaa asuntomarkkinoista tietoa yhdessä OP Uusimaan kanssa. Kaksi loppuun buukattua asuntobrunssitapahtumaa ja yhteensä 700 osallistujaa kertovat halusta ja tarpeesta saada tietoa.

Otimme valtavan digiloikan koronan aikaan, ja nyt jo noin puolet asuntokaupoista tehdään digitaalisesti DIAS-kauppoina, toimeksiannoista 70 prosenttia ja tarjouksista 95 prosenttia tehdään sähköisesti. Digitaalisen siirtymän ansiosta saamme vähennettyä huomattavasti ajokilometrejä sekä paperin kulutusta.

Toimintaympäristömme hyvinvoinnin tukeminen on ryhmässämme hyvin tärkeää. Pohdimme OP Koti Uusimaassa, miten voisimme konkreettisesti tukea hyvinvointia. Vuonna 2020 luovuimme aineellisesta lahjasta ja päädyimme lahjoittamaan jokaisesta kaupasta 20 euroa hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna tuemme Lastenklinikoiden kummien toimintaa. Tavoitteenamme on lahjoittaa 20 000 euroa tämän vuoden aikana kummitoimintaan.

Vastuullisuus on ennen kaikkea hyviä tekoja asiakkaittemme, toimintaympäristömme ja henkilökuntamme hyvinvoinnin edistämiseksi. Voin suurella sydämellä ja ilokseni todeta, että meillä OP Koti Uusimaassa ollaan hyvällä polulla kohti vastuullisempaa arkea.

Lue lisää vastuullisuudesta OP Kodissa.

Kirjoittaja Kirsi Tenhunen toimii OP Koti Helsingin toimitusjohtajana vastuullaan pääkaupunkiseudun kiinteistönvälitystoiminta Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Tenhusen erityisen kiinnostuksen kohteita ovat asuntomarkkinat ja asumisen ilmiöt.