Kodin tai kesämökin turvaksi hankittu Pohjola Vakuutuksen Omakoti-vakuutus korvaa maksimissaan 1 500 euron arvoisen soutuveneen ja 1 500 euron perämoottorin (teho maksimissaan 5 hv) vahinkoja. Isommalle, mutta rekisteröimättömälle, enintään 20 hevosvoiman perämoottoriveneelle on hankittava pienvenevakuutus. Se korvaa palo- ja myrskyvahingot, karilleajot, pohjakosketukset, varkaudet ja ilkivaltavahingot sekä esimerkiksi trailerille nostosta aiheutuvat kolhut ja kuljetuksessa veneelle sattuvia vahinkoja.

Suuremmille veneille on hankittava Osakasko- tai Kaskovakuutus. Osakasko korvaa varkauksista, tulipaloista, ilkivallasta, telakoinnista ja kuljetuksista aiheutuvat vahingot. Se sisältää myös vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen.

Kaskovakuutus korvaa edellä mainittujen lisäksi karilleajot ja pohjakosketukset, myrskyvahingot sekä veneen säilytyksen aikana sattuneita vahinkoja.

- Pohjola Vakuutuksen Kaskovakuutuksesta korvataan eniten karilleajoja ja pohjakosketuksia sekä veneen törmäyksiä kiinteään tai liikkuvaan esineeseen. Karilleajo voi aiheuttaa kalliin vahingon, Pohjola Vakuutuksen tilastojen mukaan karilleajon keskimääräinen vahinko on yli 5 000 euroa, kertoo Pohjola Vakuutuksen tuoteasiantuntija Hannu Partanen.

Kaskovakuutus antaakin veneelle merkittävästi Osakaskoa paremman suojan. Osakaskosta poiketen Kaskovakuutus on vuodenaikahinnoiteltu. Sen vakuutusmaksu on talvikaudella pienempi kuin kesällä.

- Esimerkiksi myrsky voi aiheuttaa veneelle monenlaisia vahinkoja: laiturista irtoamisia, kivikkoihin iskeytymisiä tai kaataa puun veneen päälle. Myrsky voi myös upottaa veneen kokonaan. Myrskyn lähestyessä on hyvä käydä varmistamassa veneen kiinnitys tai nostaa vene maalle myrskyn ajaksi, Hannu Partanen neuvoo.

Venevahingon sattuessa navigoi Pohjola Vahinkoapuun. Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteeseen ja tietoa siitä, mistä venevakuutuksen turvasta voit hakea korvausta.

Tutustu Pohjola Vakuutuksen venevakuutuksiin 

Lue myös:

Kiinnostaako veneily? Hanskaa nämä taidot

Veneenomistaja, tee nämä huoltotoimet ennen vesillelaskua

Juttu on julkaistu 9.2.2021 ja sitä on päivitetty 23.5.2023.