Lähdössä lenkille ja kotimatkalla olisi kiva käydä kaupassa? Enää sinun ei tarvitse ottaa pankkikorttia mukaan, vaan voit maksaa kauppaostokset puhelimella tai älykellolla pankkikortin sijaan. Kun olet lisännyt OP:n pankkikorttisi Google Walletiin, Apple Lompakkoon, Samsung Walletiin tai Garmin Payhin, niin sinulla ei tarvitse käytännössä olla ollenkaan fyysistä pankkikorttia mukana, kun käyt kaupassa.

– Itselläni monesti lenkillä käydessä on mukana vain älykello. On mukavaa, että voin käväistä kesken lenkin nopeasti lähikaupassa, eikä tarvitse olla pankkikorttia erikseen mukana, kertoo OP:n tuotepäällikkö Henri Karvonen.

Ja vaikka pankkikortti olisikin aina mukana, niin mobiililla maksaminen voi olla silti fiksumpaa ja helpompaa. Mobiilimaksun ansiosta voit maksaa lähimaksuna minkä hintaisia ostoksia tahansa ilman tunnuslukua. Perinteisellä maksukortilla tunnusluku pitää näppäillä aina yli 50 euron ostoksiin ja satunnaisesti muulloinkin.

– Maksaminen lähimaksulla on hygieenisempää ja hieman nopeampaa, Karvonen sanoo.

Lisäksi mobiilimaksaminen on siitä kätevää, että voit valita tilanteen mukaan, haluatko maksaa ostoksesi credit- vai debit-puolelta. Perinteisessä pankkikortissa yleensä vain debit-puoli toimii lähimaksulla, ja jos haluat maksaa luoton puolelta, joudut erikseen syöttämään kortin maksupäätteeseen ja näppäilemään tunnusluvun.

Turvallinen maksutapahtuma

Missä kaikkialla voin sitten maksaa mobiilisti? Karvosen mukaan melkein joka paikassa, nimittäin mobiilimaksaminen toimii kaikissa niissä kaupoissa, joissa voi muutenkin maksaa lähimaksulla. Voit siis maksaa mobiililla vaikkapa ruokakaupassa, ravintolassa ja huoltoasemilla.

– Lisäksi mobiilimaksaminen toimii myös monissa verkkokaupoissa, eli maksuvaiheessa ei vaihtoehdoista valitakaan verkkopankkimaksua tai pankkikorttia vaan mobiilimaksu.

Yksi mobiilimaksamisen hyvistä puolista on turvallisuus, Karvonen kertoo. Pankkikorttisi oikeita tietoja ei kerrota kellekään maksettaessa. Sinun ei tarvitse myöskään suojata tunnuslukuasi kädellä, koska et koskaan syötä tunnuslukuasi.

Kun liität pankkikorttisi Google Walletiin, Apple Lompakkoon, Samsung Walletiin tai Garmin Payhin, oikeat korttitietosi eivät myöskään tallennu sovellukseen tai puhelimeesi. Eli vaikka puhelimesi katoasi, ulkopuoliset eivät näe korttisi numeroa.

Näin saat mobiilimaksun käyttöösi

Voit ottaa Google Payn tai Apple Payn palvelut helpoiten käyttöön OP-mobiilissa. Garmin Payn käyttöönotto tapahtuu Garmin Connect -sovelluksessa. Samsung Payn käyttöönotto puolestaan onnistuu Samsung Wallet -sovelluksessa tai Galaxy Wearable -sovelluksessa, jos haluat ottaa Samsung Payn käyttöön Samsung-älykellossa. Tutustu eri mobiilimaksamisen vaihtoehtoihin

– Kannattaa rohkeasti ottaa mobiilimaksaminen käyttöön. Se on helppoa. Edut kyllä huomaa matkalla, Karvonen sanoo.

Apple Payn tarjoaa Apple. Google Pay ja Google Wallet ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Samsung Payn tarjoaa Samsung. Garmin ja Garmin-logo ovat Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity yhdessä tai useammassa maassa, myös Yhdysvalloissa. Garmin Pay on Garmin Ltd:n tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkki. Kortit myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj. 

Lue myös:

Äh, kortti ei toimi kassalla – mikä avuksi?

Artikkeli on julkaistu 8.6.2022 ja sitä on päivitetty 26.4.2024 yksinkertaistamalla kohtaa mobiilimaksupalveluiden käyttöönotosta.