Maa, jolla on pienet tuotantokustannukset ja valtavat markkinat tarjoaa yrityksille suotuisan kasvuympäristön ja sijoittajille aivan hillittömästi kasvavan (ja tuhlaavan) keskiluokan. Kiinan keskimäärin kolmekymppiset dollarimiljonäärit päättävät tänään ylihuomiset kauppaostoksemme. Kiina on käymässä läpi muutosta vientivetoisen maailman tehdastaloudesta merkittäväksi kuluttajamarkkinaksi ja johtopäätös ei voi olla muu kuin se, että Kiinassa on oltava sijoituksia muodossa tai toisessa.

Mikäli kauppa ja investointikysyntä toimivat kasvun moottorina, on todellinen kasvun ajuri kulutuskysynnän vahvistuminen. Monet Aasian maat ovat vähentäneet riippuvuuttaan yksinkertaisten hyödykkeiden viennistä ja tämä näkyy erityisesti kehittyvien markkinoiden osakeindekseissä. MSCI EM indeksi kasaa yhteen kehittyvien osakemarkkinoiden suurimmat yhtiöt, joiden keskuudessa ylivoimaisesti suurin toimiala on tietotekniikka. ICT:n korkea paino kertoo paljon paikallisten yritysten kyvystä innovoida ja omaksua uuden teknologian luomia mahdollisuuksia.

Kiinan 1,4 miljardin väestö tarkoittaa noin viidesosaa koko maailman väestöstä. Siksi maan päätöksillä on voimaa, joka sijoittajien on hyvä huomioida. Uhkapeli kuuluu aasialaiseen kulttuuriin ja kiinalaiset ovat todellista pelikansaa. Kiinan osakemarkkinoilta puuttuvat lähes kaikki länsimaista tutut vakautta tuovat elementit ja ”markkinoita” voidaan kuvata ammattikielellä haastaviksi. Jos tuotto on palkinto riskin kantamisesta, tarjoaa Kiina tulevaisuudessa kaikkein kovimman tuottopotentiaalin.

OP:n tavoitteena on puhua vaurastumisesta helposti lähestyttävällä tavalla ja samalla madaltaa kynnystä sijoittamiseen. Olemme yksi Jyväskylän Paviljongissa järjestettävän Raha & Talous -messujen pääyhteistyökumppaneista ja tuomme paikalle maailman suurimman investointipankki J.P Morganin. Yhtiön Aasia-salkunhoitaja on tavattavissa messuilla iltapäivällä ja OP Privaten varainhoitajat ovat tavattavissa koko päivän osastolla L-13. Meiltä saat parhaat vinkit vaikkapa salkun Kiina-painon optimointiin. Nähdään messuilla!

Dennis Eldridge & Matti Halttunen esiintyvät Raha & Talous -messujen päälavalla ke 13.11. klo 16.15.

Lue lisää:

OP-Vaurastuva Keskiluokka-rahasto

OP-Kiina

OP Private Keski-Suomi palveluksessasi

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden muut kirjoitukset OP Mediassa

OP Keski-Suomi op.fi-etusivulle