Me OP Keski-Suomessa lahjoitamme, sponsoroimme, tuemme ja tarjoam-me apuamme ja opastusta vuosittain tuhansille eri-ikäisille ihmisille seurojen, yhdistysten ja kumppanuuksien sekä yksittäisten lahjoitusten kautta. Vastuullisuustyössä korostuu erityisesti sosiaalinen vastuu.

OP Ryhmän valtakunnallinen Kaikkien aikojen tekoja -kampanja on käynnissä nyt kolmatta kertaa. Kysymme kampanjan aikana 18.9.-29.10. omistaja-asiakkailtamme, mille kohderyhmälle ja mitä vastuullisuustekoja pankin pitäisi paikallisesti tehdä. Kategorioita on kuusi:

  1. Hillitsemme ilmastonmuutosta paikallisilla toimilla.
  2. Mahdollistamme kesätöitä nuorille OP:n piikkiin.
  3. Opastamme senioreita turvallisessa digiasioinnissa.
  4. Opetamme lapsille ja nuorille fiksua rahankäyttöä.
  5. Teemme tekoja lähiluonnon hyväksi.
  6. Tuemme lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Viime vuoden kampanjakyselyyn vastasi yli 1800 omistaja-asiakastamme. Eniten omistaja-asiakkaamme halusivat tekoja nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistämiseen, lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen ja luonnon monimuotoisuuden tukemiseen.

Tärkeä viesti sinulle omistaja-asiakas: kertomalla oman näkemyksesi, sinulla on jälleen mahdollisuus vaikuttaa oman pankkisi toimintaan. Peilaamme tälläkin kertaa kyselyn lopputulosta nykyiseen tekemiseemme ja arvioimme, onko vastuullisuustyötämme tarvetta painottaa eri tavoin vai olemmeko pankkina linjassa näkemystenne kanssa. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa millaisessa Suomessa elämme nyt ja tulevaisuudessa, sillä useampi kuin joka kolmas suomalainen on OP:n omistaja-asiakas.

Kaikkien aikojen tekoja -kampanjan jälkeen marraskuussa käynnistämme jälleen oman Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanjamme kolmannen sektorin toimijoille. Kampanja-aika on 1.-22.11. On ollut ilo ja liikuttavaakin kuulla, miten paljon merkityksellisiä asioita eri yhdistysten hyvällä työllä on aiemmilla lahjoituksilla saatu aikaan.

Vastuullisuus on meille sitä, että meidän on ensin huolehdittava omasta toimintakyvystämme ja vahvasta vakavaraisuudestamme. Tämä vaatii joskus vaikeita ja ehkä epäoikeudenmukaiseltakin tuntuvia päätöksiä. Osa vastuullisuudestamme on laaja-alaisesti vaikuttavia tekoja ja hyväntekeväisyyttä. Toimialueemme menestys ja hyvinvointi ovat siten meille sekä järjen että sydämen asioita.

Tämä kirjoitus on julkaistu 23.9.2022 ja sitä on päivitetty 23.10.2023.

Kerro täällä, mitä vastuullisuustekoja meidän pitäisi tehdä

Lisätietoa OP Keski-Suomen vastuullisuustyöstä

OP Keski-Suomen muut kirjoitukset OP Mediassa

OP Keski-Suomen op.fi-etusivulle