OP Helsingissä järjestetään vuosittain kesätyöntekijöillemme koulutuspäivät, joissa pankkityön perusperiaatteiden selvittämisen lisäksi, he pääsevät miettimään yrityksemme arvoja ja esimerkiksi digitaalisia palveluitamme. Kesispäivät -nimeä kantava koulutus on myös hieno mahdollisuus tutustua työkavereihin! OP Helsingin konttoreita on laajalti ympäri pääkaupunkiseutua, eikä kaikkia kesätyökollegoita välttämättä ehtisi muuten tapaamaan kesän aikana.

Kävin haastattelemassa kesäkuussa muutamaa OP Helsingin kesätyöntekijää ja sain jokaiselta pääpiirteittäin saman vastauksen kysymykseeni siitä, miksi valinta kesätyöpaikaksi on ollut juuri OP Helsinki.

-Täällä on hyvä työyhteisö, mukava ilmapiiri sekä kivat työkaverit!

Haastateltavakseni valikoitui kaksi OP Helsingin kesätyökonkaria, Lotta ja Valtteri, sekä yksi täysin uusi kesätyöntekijä, Venla.

Haastateltavilta kysyttiin seuraavat kysymykset,

-Kuinka monta kesää olet ollut OP Helsingissä kesätöissä?

-Missä olit kesätöissä ennen kuin tulit OP Helsinkiin?

-Mitä opiskelet?

-Miksi valitsit juuri OP Helsingin kesätyöpaikaksesi?

-Minkälainen kuva sinulla on OPsta työnantajana?

-Uskotko, että tästä kesätyökokemuksesta voi olla sinulle tulevaisuudessa hyötyä? Minkälaista?

Lotta, Valtteri ja Venla

Lotta, 22 – Vaasan yliopisto, ensimmäisen vuoden Kauppatieteiden opiskelija.

- Olen OPlla nyt jo kolmatta kesää. Pankissa työskenteleminen on nuorten keskuudessa nykyään aika cool juttu. En ole ainoa meidän koulusta, joka haki OP Helsinkiin kesäksi. Kivat työajat, varmuus ja hyvä palkka kiinnostavat. Tänne halutaan takaisin, jos on aiempaa kokemusta.

- Aikaisemmat kesätyökokemukset ovat messutöistä asumisoikeusasuntoihin keskittyvästä firmasta. Sieltä tuli tärkeää oppia asiakaskohtaamisista, ja tietysti asumisoikeus asunnoista. Molempia oppeja on voinut hyödyntää nykyisessä kesätyössä OPlla.

- Hyötyä tästä työstä varmasti on tulevaisuudessa. On tärkeää, minkä viestin se ihmisille antaa, että on päässyt pankkiin töihin. Sellainen herättää luottamusta. Asiakaspalvelukokemus on tärkeää. Pankissa työskennellessä saa olla mukana monissa asiakkaille tärkeissä elämäntilanteissa, niin hyvässä kuin pahassakin. Lisäksi uramahdollisuudet OPlla kiinnostavat myös tulevaisuudessa.

Venla, 20 – Kauppakorkeakoulu, ensimmäisen vuoden opiskelija.

-Tämä on ensimmäinen kesäni pankissa! OP tuntui luonnolliselta valinnalta, sillä olen aina ollut tämän pankin asiakas. Halu hakeutua oman alan töihin, ajoi pitkälti lähettämään hakemusta OP Helsinkiin. Yritykseen tutustuessa tuli sellainen fiilis, että tämä kuulostaa hyvältä.

- Kesätyökokemuksia on jo muutamia, mutta nostaisin yhtenä esimerkiksi vanhustyön. Sitä kautta on saanut hyvää kokemusta toimia esimerkiksi senioriasiakkaiden kanssa.

- Uskon että tästä kokemuksesta on jatkossa hyötyä, kun saa hyvin oppia liike-elämästä, myynnistä ja asiakaspalvelusta. Niitä tarvitaan melkeinpä missä vain.

- Ensikosketus OP Helsinkiin on herättänyt kivoja ajatuksia. Täällä koulutetaan uudet työntekijät hyvin ja yhteishenki on tosi hyvä – aina voi kysyä apua kaverilta.

Valtteri, 26 – Haaga-Helia – Liiketalouden opinnot - Vastavalmistunut.

- Kolmas kesä OP Helsingillä menossa. Valinta oli tänäkin kesänä selkeä, koska täällä ollessa töihin on aina ollut kiva mennä. Työkaverit ovat mukavia, ilmapiiri on hyvä ja muutenkin tämä on sellaista siistiä sisätyötä. Jos mahdollista, jatkan töitä mielellään OP Helsingissä nyt myös valmistumisen jälkeenkin. Tykkään olla tekemisissä ihmisten kanssa, ja pankkityössä kiehtoo se, kuinka paljon erilaisia työnkuvia yhden talon sisällä voikaan olla.

- Edellinen kesätyö pääsi hieman venähtämään, ja kokemusta elektroniikkamyymälästä kertyikin viisi ja puoli vuotta. Siinä ajassa ehti kouliintua pitkälti ammattilaiseksi, mitä tulee asiakaspalveluun.

- Yleisesti OPsta tulee hyvä fiilis. Vastuullinen ja luotettava työnantaja, joka aidosti välittää niin asiakkaistaan kuin työntekijöistäänkin sekä arvostaa kaikkien työpanosta.

Iso kiitos haastatteluista ja ennen kaikkea upeasta Universumin tutkimustuloksesta, jonka mukaan olemme finanssitoimialan houkuttelevin työnantaja.

Toivotamme kaikille OP Helsingin kesätyöntekijöille, kuin asiakkaillemmekin aurinkoista loppukesää!

Tavataan verkossa ja konttoreillamme!