Me OP Ryhmässä olemme sitoutuneet edistämään monimuotoista, yhdenvertaista ja mukaan ottavaa kulttuuria. Haluamme, että meillä on yhteinen kulttuuri, johon jokainen voi tuntea kuuluvansa. Diwalin kautta tuomme OP:laisia yhteen oppimaan lisää intialaisesta kulttuurista ja nauttimaan Valon juhlan perinteistä.

Teksti Kaisa Nieminen, Senior Communications Specialist
Julkaistu 8.11.2023

OP Ryhmä on vastuullisuusohjelmassaan sitoutunut siihen, että vahvistamme yhdenvertaista, osallistavaa ja monimuotoista kulttuuria. Kun jokainen voi olla oma itsensä töissä ja tuntea olevansa osa yhteisöä, ihmiset ovat tyytyväisempiä, voivat paremmin ja ovat sitoutuneempia työhönsä.

OP Ryhmässä työskentelee tällä hetkellä 761 intialaistaustaista ammattilaista. Lisäksi meillä on useampi tuhat intialaista kollegaa erilaisten kumppanuuksien kautta.

– Haluamme olla koko henkilöstöllemme, kumppaneillemme sekä moninaistuvalle asiakaskunnallemme osallistava ja mukaan ottava kumppani ja työpaikka. Meille on tärkeää, että meillä kaikki voivat menestyä taustastaan riippumatta. Tähän kuuluu, että juhlistamme yhdessä henkilöstöllemme merkittäviä tapahtumia, OP Ryhmän DEI-asioista (diversity, equity and inclusion) vastaava Uraheimon johtaja Tommi Korhonen sanoo.

Viime vuonna järjestimme OP:lla ensimmäisen koko henkilöstölle yhteisen Diwalin eli Valon juhlan. Juhlaan osallistui yli 1000 OP:laista. Tänä vuonna juhlimme Diwalia OP Vallilassa Valopihalla 9.11.2023 vieläkin isompana tapahtumana.

Diwalin juhlintaan kuuluu perinteiden mukaisesti värikkäitä yhdessä tehtyjä koristeita, intialaisia makuelämyksiä sekä tanssia ja laulua. Iltapäivällä mukaan juhlimaan ovat tervetulleet myös OP:laisten ja kumppaneiden perheet.

Muuta evästeasetuksiasi

OP Ryhmä panostaa mukaan ottavaan kulttuuriin ja houkuttelee osaajia kaikkialta maailmasta

Vuoden 2022 lopussa OP Ryhmä työllisti ihmisiä 38 eri kansallisuudesta. Rakentamalla yhdessä kaikki kansallisuudet mukaan ottavaa kulttuuria ja osallistavia tapoja toimia vahvistamme työntekijöidemme hyvinvointia sekä luomme edellytyksiä menestyä moninaistuvassa maailmassa.

Toimintaympäristömme muuttuu koko ajan entistä monikulttuurisemmaksi ja monimuotoisemmaksi. Heinäkuussa 2023 OP Ryhmä kertoi, että työperäisen maahanmuuton edistäminen on tärkeä osa tulevia rekrytointeja.

OP Ryhmässä näemme henkilöstön monimuotoisuuden tärkeänä voimavarana ja haluamme taata yhdenvertaiset mahdollisuudet, oikeudet ja kohtelun kaikille – taustasta riippumatta. Työyhteisöissä turvallinen erilaisuuden tunnistaminen ja kunnioittaminen luo perustaa jokaisen paremmalle työntekijäkokemukselle. 

– Meidän täytyy vielä tehdä töitä sen eteen, että oman henkilöstömme monimuotoisuus heijastaisi nykyistä paremmin ympäröivää yhteiskuntaamme. Mukaan ottava, monimuotoinen ja yhdenvertainen kulttuuri on tärkeä kilpailuvaltti, jonka avulla myös houkuttelemme taloon tulevaisuudessa tarvitsemaamme osaamista, Korhonen sanoo.

Vietämme Diwalia 9.11 OP Vallilassa ja ympäri Suomen. Tule mukaan juhlatunnelmaan ja ota seurantaan #OPdiwali #OneTeamCulture! 

Kirjoittaja Kaisa Nieminen työskentelee OP Ryhmässä työyhteisöviestinnän päätoimittajana. Hän on myös OP Ryhmän Hyvinvointilähettiläs, opettaja, esiintyjä sekä positiivisen psykologian tieteenalan puolestapuhuja.