Osakemarkkinoilla on ollut turbulenssia koko alkuvuoden. Venäjän hyökkäyssota on valtava inhimillinen kriisi, joka on heijastunut myös osakekursseihin. Hermostuneisuutta markkinoilla ovat lisänneet myös inflaatio ja korkojen nousu.  

– Epävarmuuksista huolimatta sijoittajien määrä on edelleen kasvussa ja asiakkaamme ovat säästäneet kohti omia tavoitteitaan. Epävakaassakin tilanteessa sijoittajan kannattaa pysyä rauhallisena ja noudattaa omaa sijoitussuunnitelmaa, muistuttaa OP:n varallisuudenhoidon asiakkaista vastaava johtaja Kai Kalajainen.   

Suomessa on yhä enemmän osakesijoittajia. Euroclear Finlandin mukaan maaliskuussa ylittyi miljoonan osakkeenomistajan rajapyykki. Myös OP:lle on tullut paljon uusia osakesijoittajia, jotka ovat hyödyntäneet aktiivisesti omistaja-asiakkaan osakesijoittamisen etuja. Tammi-huhtikuussa uusia arvo-osuustilejä avattiin peräti 30 000 ja näistä kolmasosa oli osakesäästötilejä.  

Osakkeita ostettiin enemmän kuin myytiin 

OP:n yksityisasiakkaat olivat tammi-huhtikuussa ostokannalla, sillä osakeostojen osuus oli euromääräisesti tarkasteltuna noin 55 prosenttia toimeksiannoista.  

Tammi-huhtikuun ostetuimpien osakkeiden kärkipaikalla oli Sampo ja myydyin osake oli Fortum. Yksityisasiakkaiden osakkeiden myynneistä peräti 53,7 prosenttia kohdistui Fortumin osakkeeseen ja ostoissakin oli havaittavissa keskittymistä, kun 25,9 prosenttia osakeostoista oli Sampoa.  

OP:n yksityisasiakkaiden netto-ostetuimmat osakkeet tammi-huhtikuussa 2022: 

1. Sampo 

2. Nordea 

3. Kone 

4. Tokmanni 

5. Neste 

6. Nokian Renkaat 

7. Konecranes 

8. Wärtsilä 

9. Huhtamäki  

10. Puuilo 

OP:n yksityisasiakkaiden nettomyydyimmät osakkeet tammi-huhtikuussa 2022: 

1. Fortum 

2. Metsä Board 

3. Telia  

4. Orion  

5. Metso Outotec 

6. Outokumpu  

7. Kemira 

8. Admicom 

9. Basware 

10. Revenio Group 

Mihin sijoittaa juuri nyt? Katso uusimmat sijoitusvinkit ja parhaiten tuottaneet rahastot.   

Kyseessä ei ole sijoitussuositus, -neuvonta tai kehotus ostaa tai myydä arvopapereita eikä sitä tule sellaiseksi käsittää. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta. Osakesijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki. Omistaja-asiakkaan edut tarjoaa osuuspankki. 

Lue myös:

Mikä mättää osakemarkkinoilla? 

Osakkeiden top 10 – Nämä ovat kestomenestyjiä

Helppoa osakekauppaa: Osakesäästötili sopii myös aloittavalle sijoittajalle