Lähdössä lenkille ja kotimatkalla olisi kiva käydä kaupassa? Enää sinun tarvitse ottaa pankkikorttia mukaan, vaan voit maksaa kauppaostokset puhelimella tai älykellolla pankkikortin sijaan. Kun olet lisännyt OP:n pankkikorttisi Google Payhin tai Apple Walletiin, niin sinulla ei tarvitse käytännössä olla ollenkaan fyysistä pankkikorttia mukana, kun käyt kaupassa.

– Itselläni monesti lenkillä käydessä on mukana vain älykello. On mukavaa, että voin käväistä kesken lenkin nopeasti lähikaupassa, eikä tarvitse olla pankkikorttia erikseen mukana, kertoo OP:n tuotepäällikkö Henri Karvonen.

Ja vaikka pankkikortti olisikin aina mukana, niin mobiililla maksaminen voi olla silti fiksumpaa ja helpompaa. Mobiilimaksun ansiosta voit maksaa lähimaksuna minkä hintaisia ostoksia tahansa, kun taas perinteisellä pankkikortilla lähimaksu pätee vain alle 50 euron ostoksiin.

– Maksaminen lähimaksulla on hygieenisempää ja hieman nopeampaa, Karvonen sanoo.

Lisäksi mobiilimaksaminen on siitä kätevää, että voit valita tilanteen mukaan, haluatko maksaa ostoksesi credit- vai debit-puolelta. Perinteisessä pankkikortissa yleensä vain debit-puoli toimii lähimaksulla, ja jos haluat maksaa luoton puolelta, joudut erikseen syöttämään kortin maksupäätteeseen ja näppäilemään tunnusluvun.

Turvallinen maksutapahtuma

Missä kaikkialla voin sitten maksaa mobiilisti? Karvosen mukaan melkein joka paikassa, nimittäin mobiilimaksaminen toimii kaikissa niissä kaupoissa, joissa voi muutenkin maksaa lähimaksulla. Voit siis maksaa mobiililla vaikkapa ruokakaupassa, ravintolassa ja tavarataloissa.

– Lisäksi mobiilimaksaminen toimii myös monissa verkkokaupoissa, eli maksuvaiheessa ei vaihtoehdoista valitakaan verkkopankkimaksua tai pankkikorttia vaan mobiilimaksu.

Yksi mobiilimaksamisen hyvistä puolista on turvallisuus, Karvonen kertoo. Pankkikorttisi oikeita tietoja ei kerrota kellekään maksettaessa. Sinun ei tarvitse myöskään suojata tunnuslukuasi kädellä, koska et koskaan syötä tunnuslukuasi.

Kun liität pankkikorttisi Google Payhin tai Apple Walletiin, oikeat korttitietosi eivät myöskään tallennu sovellukseen tai puhelimeesi. Eli vaikka puhelimesi katoasi, ulkopuoliset eivät näe korttisi numeroa.

Näin saat mobiilimaksun käyttöösi

OP:n asiakkaille helpointa on ottaa mobiilimaksaminen käyttöön OP-mobiili -sovelluksen kautta. Rahat-välilehdellä näkyy lista omista tileistä, ja viimeisenä näkyvät omat kortit. Klikkaa omaa korttiasi. Oikean yläkulman asetuksista löytyy painike, josta kortin voi lisätä GooglePayhin tai Apple Walletiin.

Itse maksaminen taas hoituu Android-puhelimissa niin, että herätät puhelimen ja viet sen maksupäätteen lähelle, aivan kuin se olisi pankkikortti. Alle 50 euron ostoksissa maksu hoituu suoraan näin. Yli 50 euron ostoksissa puhelin pyytää sinua avaamaan näytön lukituksen, jotta voit maksaa. Applen iPhone-puhelimet sen sijaan pyytävät sinua aina tunnistautumaan kasvoillasi tai sormenjäljelläsi.

– Kannattaa rohkeasti ottaa mobiilimaksaminen käyttöön. Se on helppoa. Edut kyllä huomaa matkalla, Karvonen sanoo.

Mobiilimaksaminen tarkoittaa älylaitteella tapahtuvaa maksamista arjen eri tilanteissa. Mobiilimaksaminen on nopeaa, helppoa ja turvallista. Lue lisää.

Lue myös:

Äh, kortti ei toimi kassalla – mikä avuksi?