Remontin tekijä ja sille rahoitusta tarvitseva voi hakea sekä vakuudetonta kulutusluottoa että vakuudellista remonttilainaa. Vaihtoehtoja siis on – ehtojen suhteen kannattaa vain olla tarkkana.

Remonttilaina on aina vakuudellista lainaa.

– OP:lla on useita tapoja remontin rahoittamiseen. Remonttilainaa voi hakea joko suoraan OP:lta tai vaihtoehtoisesti rahoituksen remonttiin voi ottaa OP:n kumppaniliikkeistä vakuudettomana kulutusluottona, OP:n asumisen rahoituksesta vastaava johtaja Satu Nurmi kertoo.

Kulutusluotto taas on vakuudetonta lainaa.

– Vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea ilman vakuuksia milloin vain. Asiakas saa luottopäätöksen ja lainan tilille useimmiten viipymättä, OP:n vakuudettomista kulutusluotoista vastaava johtaja Markus Sarja toteaa.

– Siihen, mikä vaihtoehdoista on asiakkaalle sopiva ratkaisu, vaikuttavat esimerkiksi tarvittavan rahoituksen suuruus, onko asiakkaalla antaa lainalle vakuuksia ja kuinka kiire asiakkaalla on, Satu Nurmi lisää.

Koti kuntoon remonttilainalla

Remonttilainalla tarkoitetaan ensisijaisesti pintaremontin rahoittamista. Lainalla voidaan rahoittaa myös pienempiä tarpeita pääasiallisen tarkoituksen lisäksi. Jos esimerkiksi lainaa haetaan ikkunaremonttiin, samalla lainalla voi kattaa vaikkapa maalien tai rakennusvälineiden hankintaa.

Myös vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea remontin rahoittamiseksi, mutta sille on muitakin käyttökohteita.

– Vakuudetonta kulutusluottoa voi tarvita äkillisesti esimerkiksi rikkoutuneen kodinkoneen tai television hankintaan. Vakuudeton laina sopii myös ajoneuvon, kuten auton tai moottoripyörän rahoittamiseen. Lainan käyttökohde ei ole pääasiallinen rajaava tekijä lainan myöntämisessä. Liian erikoista syytä lainan hakemiselle ei ole vielä tullut vastaan, Sarja toteaa.

Kuka voi hakea remonttilainaa ja kulutusluottoa?

Vakuudellista remonttilainaa tai vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea kuka tahansa, jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja joka selviää maksukyvyllään lainan hoidosta. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

– Lainan myöntämiseen vaikuttavat useat eri tekijät, kuten esimerkiksi haettavan lainan suuruus suhteessa kaikkiin tuloihin ja menoihin, elämäntilanne sekä se, miten asiakas on hoitanut raha-asiansa aiemmin, Nurmi kiteyttää.

Jotta vakuudellista pankkilainaa voi hakea, käytössä tulee olla vakuuksia. Yleisimmin vakuutena käytetään omistusasuntoa.

– Vakuudellista pankkilainaa voi hakea, vaikka ei olisikaan OP:n asiakas. Lainaa voi hakea yksin tai yhdessä puolison kanssa, Nurmi kertoo.

Sen sijaan OP:n vakuudettomia kulutusluottoja Täsmäluottoa ja Joustoluottoa myönnetään pankin omille asiakkaille.

– OP:lle vastuullisuus luoton myöntämisessä on erittäin tärkeää. Siksi kiinnitämme luottohakemuksen käsittelyssä huomiota asiakkaan talouden tasapainoon, Sarja korostaa. 

Vaikka lainan tarvitsija ei olisi OP:n asiakas, OP:lta voi kuitenkin hakea mutkan kautta rahoitusta ilman vakuuksia tai takaajia OP:n kumppaniliikkeiden kautta: asiakas tekee kaupat myyjän kanssa ja rahoitus maksetaan OP:lle asiakkaalle sopivissa erissä. 

– Tällä tavoin kaikkien pankkien asiakkaat voivat hakea OP:lta rahoitusta esimerkiksi auton ostoon, remontointiin tai muuhun isoon hankintaan, Sarja vinkkaa.

Tarvitsetko lainaa asuntoon, autoon tai elämiseen? Lainalaskurilla saat arvion lainan kustannuksista haluamallasi laina-ajalla.

Lue myös:

Remontti 500, 1000, tai 1500 euroa – työn hinta maksaa ison siivun

Rahoituksen myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj, OP Yrityspankki Oyj tai osuuspankki, rahoitustuotteesta riippuen.