Parina viime vuotena olemme eläneet ”mökkihuumaa”: tarjolla olevista mökeistä on tehty pikaisia ostopäätöksiä, mökeillä on tehty sekä töitä että vietetty vapaa-aikaa sekä ehkä joillakin mökeillä alettu potea myös ”ostokrapulaa”?

Itä-Suomi on vapaa-ajankohteiden osalta valtavan laaja alue sekä tarjonnan, välimatkojen että kiinnostuksen suhteen. Täällä tehdään suhdanteista ja muista olosuhteista riippumatta aina kauppaa. Jatkossa ehkä hiukan pitemmällä etsinnällä ja pohdinnalla, mutta kaiken kaikkiaan kohtuullisen isolla volyymillä.

Jatkossa mökin oikean hinnoittelun suhde sijaintiin, varustetasoon sekä vesistöön korostuvat. Hyvällä sijainnilla oleva kohtuullisella varustetasolla ja kunnollisen vesistön rannalla oleva kohde löytää uuden omistajan oikealla hinnalla. Edelleenkin töistä eläkkeelle vapautuneet sekä etätyötä tekevät ovat valmiita hankkimaan mökkejä – lapsiperheitä unohtamatta.

Ihmisen on hyvä haaveilla. Omana haaveena on muutaman vuoden kuluttua vapautua täysipäiväisestä työnteosta. Jos kaikki asumisen ajat ja rajat olisivat vain minun päätettävissä, eläisin seuraavalla tavalla: Lokakuusta tammikuun loppuun jossakin aurinkoisessa paikassa, jossa aamulla voisi lähteä ulos pelkissä shortseissa rullaluistelemaan. Helmikuusta huhtikuun lopulle asustelisin Suomen Lapissa nautiskellen laskettelusta, kelkkailusta sekä muusta elämästä aurinkoisilla kevätalven hangilla. Myöhäiskesästä syyskuun lopulle aika kuluisi aika lailla mukavissa puuhissa kesämökillä. Mihin sitä oikeastaan kiinteää vakituista asuntoa tuossa elämänrytmissä tarvitsisikaan?

Haaveillaan siis kaikessa rauhassa. Haaveisiin saattaa kuulua myös mökin myyminen taikka ostaminen. Juuri nyt on tämän vapaa-ajanviettokauden paras aika muuttaa haaveet konkretiaksi. Hyvän mökkikauppavuoden rakentaminen on meistä kaikista kiinni!

Lue lisää:

OP Koti Itä-Suomen palvelut ja välittäjät

Siirry OP Pohjois-Savon etusivulle

Lue muita pohjoissavolaisia juttuja OP Mediasta