Reilu pari viikkoa sitten koronavirus mullisti arkemme toden teolla, kun muun muassa koulut päätettiin sulkea ja lähikontakteja pyydettiin välttämään. Monessa yrityksessä henkilöstön ja asiakkaiden arki on nyt hyvin toisenlaista kuin hetki sitten.

Teksti Sari Heinonen, toimitusjohtaja, OP-Henkivakuutus Oy @sari_hoo
Julkaistu 1.4.2020

Pankkina OP:lla on tärkeä rooli yhteiskunnassa, joka korostuu entisestään poikkeustilanteessa. Tehtävänämme on pitää omalta osaltamme palvelumme ja talouden pyörät pyörimässä ja sitä kautta edesauttaa suomalaisten työpaikkojen säilymistä. Olen kerännyt tähän alle keskeisiä nostoja muutoksista, joita olemme lähteneet edistämään.

Asiakasneuvottelut etänä, lyhennysvapaita ja huomiota erityisryhmille

Omien toimintatapojen muuttaminen voi normaaliarjessa olla haastavaa, mutta poikkeustilanteen tullen moni löytää uusia tapoja, esimerkiksi ruuan tilaamiseen verkosta suoraan kotiovelle. Myös pankkiasioita voi hoitaa vaikkapa kotisohvalta käsin. Samalla kun vähentää omaa tartuntariskiä, voi säästää omaa aikaa sekä pienentää hiilijalanjälkeä. Viimeisen kahden viikon aikana käytyjen verkkoneuvotteluiden osuus on kasvanut OP:lla 160 prosenttia. Myös puhelimen kautta hoidetut neuvottelut ovat kasvaneet merkittävästi.

Henkilöasiakkaille tarjotaan myös mahdollisuutta hakea asuntolainan tai vakuudellisen kulutusluoton lyhennysvapaata maksutta. Lyhennysvapaata voi hakea enintään 12 kuukauden ajaksi.

Erityisryhmistä, kuten esimerkiksi ikääntyneimmistä asiakkaistamme huolehtiminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Olemme perustaneet erityistä tukea tarvitseville asiakkaille ja heidän läheisilleen oman puhelinlinjan (puh. 010 252 9627), jossa asiantuntijamme opastavat pankkipalveluihin, maksamiseen ja digitaalisten palveluiden käyttöön arkisin klo 9-16. Asiakkaat ovat löytäneet palvelun niin hyvin, että parhaillaan koulutamme lisää asiantuntijoita vastaamaan puheluihin.

Osuuspankkien konttorit ovat myös ohjanneet erityisryhmien asiointia tiettyihin kellonaikoihin päivästä, jotta tartuntariskiä on voitu vähentää. Lisäksi konttorimme ottavat kassapalveluihin vastaan enintään 10 asiakasta kerrallaan.

Yritysten ja etäopiskelijoiden tukea

On ollut ilo seurata, miten ketterästi myös meillä Suomessa on lähdetty toteuttamaan erilaisia kampanjoita paikallisten yritysten tukemiseksi #supportyourlocal -hengessä. Monilla aloilla onkin todellinen hätätilanne nyt, kun asiakkaat ovat kadonneet ja esimerkiksi ravintoloita on jouduttu sulkemaan. Haluamme OP:ssa osaltamme tukea yrityksiä haastavassa tilanteessa. Tarjoamme myös yrityksille lyhennysvapaata, jota voi hakea kätevän verkkolomakkeen kautta.

Tarjoamme paikallisille yrityksille myös mahdollisuuden hakea mukaan OP Joukko-oston vuoden 2020 kampanjoihin. Joukko-osto OP:n markkinapaikka, joka on suunnattu 2 miljoonalle omistaja-asiakkaallemme. Kampanjassa yrityksille on tarjolla maksutonta näkyvyyttä ja tehokas myyntikanava. Seuraava joukko-ostamisen kampanja on tarkoitus toteuttaa touko-kesäkuun vaihteessa ja tällä hetkellä on käynnissä paikallisten yritysten haku. Mukaan OP Joukko-ostoon voi hakea täällä.

Viime viikolla vietettiin valtakunnallista Taloustaitoviikkoa, jossa OP on perinteisesti ollut mukana järjestämällä taloustaitojen opastusta kouluissa ympäri Suomea. Tänä keväänä koulut suljettiin koronaviruksen vuoksi, joten taloustaitojen opetukseen täytyi nopeasti keksiä korvaava tapa. Päätimme lähteä rohkeasti kokeilemaan opetuksen järjestämistä etäkoulun tapaan Microsoft Teamsin välityksellä. Koulut lähtivät iloksemme innokkaasti mukaan ja opastukset jatkuvat vielä tällä viikolla. Arvioimme, että yhteensä 2 000 ysiluokkalaista osallistuu opastuksiin!

Haastavat ajat ovat onneksi tuoneet mukanaan myös monia ilon aiheita esimerkiksi toisten auttamisen muodossa. Tämä aika yhdistää varmasti sekä yrityksiä että Suomen kansaa tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä vaikeuksien voittamiseksi. Yhdessä tästä selvitään!

Kirjoittaja Sari Heinonen on OP-Henkivakuutus Oy:n toimitusjohtaja