Uuden kodin löytyminen ja nykyisen myyminen on joukkuepeliä. Joukkueen muodostavat asunnon välittäjä, välitystoimisto ja asiakas.

Teksti Jani Raukko, pankinjohtaja OP Länsi-Suomi, toimitusjohtaja, OP Koti Länsi-Suomi Oy @jani_raukko
Julkaistu 6.5.2022

Asunnon ja kodin osto on elämämme tärkeimpiä asioita. Pääsääntöisesti  saamme tehdä valintoja siitä, miten asumme. 

Arvostamme jokainen yksilö erilaisia asioita. Usein OP Kodin ammattilaisilta kysytäänkin, minkälaisia seikkoja myyntitilanteessa tulisi ottaa huomioon. Ostotilanteessa puolestaan on tärkeää, että ne kaikki tärkeimmät ostoon vaikuttavat kriteerit tulisivat täytettyä. 

Elämäntilanteemme vaihtuvat eri syistä. Esimerkiksi yhteenmuutto, lapsen syntymä, lisätilan tarve, työpaikan muutos, sairastuminen, puolison kuolema, avio- tai avoero, lasten muutto maailmalle, puolison siirtyminen hoivakotiin. Jokainen tilanne on aina erilainen ja yksilöllinen. Tilanteissa on vahvasti tunteet ja muistot läsnä. Kiinteistövälittäjä on hyvin usein herkkien asioiden kanssa tekemisissä. Taustalla voi olla onnea, rakkautta, pettymystä, riitaa tai epäluottamusta.

Uuden kodin löytyminen ja nykyisen myyminen on joukkuepeliä. Hyvä ammattilainen hyödyntää omaa sekä tiiminsä ammattitaitoa, kaikkea sitä osaamista ja työvälineitä sekä dataa, jota on luotettavasti saatavilla. Mitä enemmän joukkueessa on osaajia, sitä varmempaa asiantuntemus on.

Asumisen ammattilainen hyödyntää ja kuuntelee myös asiakkaitaan osana tätä joukkuetta. Asiakkaalla on aina oikeus olla keskiössä omassa tilanteessaan. Mitä enemmän välittäjä kuuntelee asiakkaansa tarvetta, sitä paremmin välittäjän takana oleva joukkue pystyy auttamaan niin välittäjää kuin asiakastakin löytämään juuri sen oikean kodin nykyiseen elämäntilanteeseen.

On iso virhe olettaa jostakin tai jonkun puolesta jotakin. Koskaan ei saa tehdä toisesta ihmisestä tai toisen ihmisen asunnosta olettamusta näkemättä tai kuulematta toista. Asiakkaana itsekin haluan, että tilanteemme otetaan aina huomioon. Hyvää asiakaspalvelua on oikeus saada, ja sitä on oikeus myös vaatia.

Antti Tuisku laulaa uudessa kappaleessaan kodista. ”Mun koti on siel missä sä oot”. Meillä kaikilla ei ole laulussa mainittavaa ”sinua”, mutta kappaleen ajatus on tärkeä. Koti on siellä missä sydämesi on.

Haluan kannustaa asiakkaitamme käyttämään ammattilaistemme apua, sillä hyvä yhteistyökykyinen joukkue auttaa kaikkia tiimiläisiä suoriutumaan ammattitaitoisesti. Ja koti löytyy sieltä, jonne se sydän kuuluu jatkossa. Siellä syntyy sitten ne uudet muistot.

Oletko ostamassa tai myymässä kotiasi? Ota yhteyttä OP Kotiin, teemme sinulle luotettavan hinta-arvion ja räätälöidyn myyntisuunnitelman. Lue lisää.

Kirjoittaja Jani Raukko toimii pankinjohtajana OP Länsi-Suomessa sekä tytäryhtiö OP Koti Länsi-Suomen toimitusjohtajana 19 ammattilaisen joukko työkaverinaan. Hän on toiminut monipuolisissa erilaisissa esimiestehtävissä OP Ryhmässä. Raukon johtamisfilosofia perustaa vahvaan inhimilliseen ja tunnetaitoiseen ihmisjohtamiseen. Finanssialan lisäksi kiinnostuksen kohteena on kaikenlainen urheilu ja hän onkin toiminut menestyksellä myös valmentajana.