Kevätauringon esiintulo on piristämässä asuntomarkkinaa. Asunto- ja mökkikaupan parhaat kuukaudet ovat perinteisesti alkamassa. Niin myös tänä vuonna.

Teksti Jani Raukko, pankinjohtaja OP Länsi-Suomi, toimitusjohtaja, OP Koti Länsi-Suomi Oy @jani_raukko
Julkaistu 13.3.2024

Alkuvuosi on Satakunnan asuntokaupassa pitkälti viime vuoden kaltainen. Välittäjien kautta tehtyjen kauppojen määrä on pysynyt edelleen maltillisella tasolla.

Satakunnassa hinnat ovat maltillisia ja tarjontaa erilaisista kohteista löytyy. Inflaatioluvut ovat kääntyneet suotuisampaan suuntaan ja korkojen ennakoitava lasku loppuvuonna on asunnon ostajalle hyvä asia.

On hyvin mahdollista, että tänä vuonna Satakunnassa nähdään myös pientalojen uusia aloituksia rakentamisen kustannusten tullessa alaspäin. Se on myönteistä.

Toivon myös eri kuntiemme suunniteltujen investointihankkeiden menevän maaliin. Hienoja hankkeita on käynnissä. Niistä mainittakoon yksityiseltä sektorilta Porin huikea SKIB:n kampus ja kunnallisena hankkeena Rauman uusi puurakenteinen koulu. Veto- ja pitovoimahankkeita me rohkeasti tarvitsemme.

Investoinnit luovat työpaikkoja ja näkyvät niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä satakuntalaisten kuluttajien luottamuksessa ja parantavat tottakai asuntomarkkinankin näkymiä. Mainittakoon myös korkeakoulujemme alkanut hakuaika. On tärkeää vaalia maakunnassamme hyvää tasoa niin ammatti- kuin yliopisto- ja korkeakoulutuksessa. Opinnot tuovat meille aina uusia satakuntalaisia. Ja kun meillä on tarjota työtä, saamme opiskelijat jäämään maltillisen asumiskustannustason Satakuntaan.

Kevätaurinko selkeästi pilkistää ja on piristämässä asuntomarkkinaa täällä meillä. Hyvää kevättä Sinulle!

Kirjoittaja Jani Raukko toimii pankinjohtajana OP Länsi-Suomessa sekä tytäryhtiö OP Koti Länsi-Suomen toimitusjohtajana 19 ammattilaisen joukko työkaverinaan. Hän on toiminut monipuolisissa erilaisissa esimiestehtävissä OP Ryhmässä. Raukon johtamisfilosofia perustaa vahvaan inhimilliseen ja tunnetaitoiseen ihmisjohtamiseen. Finanssialan lisäksi kiinnostuksen kohteena on kaikenlainen urheilu ja hän onkin toiminut menestyksellä myös valmentajana.