Joskus mediaa seurattuaan ja kavereiden juttuja kuunneltuaan voi saada kuvan, että sijoittajan täytyy olla aktiivinen kaupankävijä menestyäkseen. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. 

Jatkuva ostaminen ja myyminen lisää tarpeettomia kaupankäyntikuluja, jotka syövät tuottoja. Tämän lisäksi sijoitussalkun ”veivaaminen” voi viedä paljon aikaa ja aiheuttaa päänvaivaa. 

Lisäksi monella on vuosien, jopa vuosikymmenien pituinen sijoitushorisontti. Silloin on viisasta valita salkkuun kohteita, joilla mahdollisuus menestyä pitkällä aikavälillä. 

Sijoitusmarkkinoita ja pörssiyhtiöitä päivittäin seuraavat OP:n osakeanalyytikot listasivat top 5 kotimaista yhtiötä pitkään sijoitussalkkuun. Lista koostuu suomalaisyhtiöistä, joilla nähdään olevan erityisen vahvat kasvunäkymät pitkällä aikavälillä. Yhtiövalintoja puidaan analyytikoiden kanssa uudessa videosarjassa, johon voit sukeltaa tästä.

Tiesitkö, että omistaja-asiakkaana maksat enintään 1 prosentin palkkion kotimaisista osakekaupoista arvo-osuustilillä?

Lue lisää edusta ja aloita osakesijoittaminen

 Top 5 kotimaista yhtiötä pitkään sijoitussalkkuun

Kempower - Latauslaitemarkkinoiden arvo moninkertaistuu

Kempower on nopeasti kasvava yhtiö, joka keskittyy ajoneuvojen pikalatauslaitteisiin. Liikenteen laaja-alainen sähköistyminen lisää lataustapahtumien, latausmäärien ja latauslaitteiden kasvua, mikä on optimaalista Kempowerille. Yhtiöllä on myös laadukas laite- ja palveluvalikoima sekä resursseja kasvattaa tuotantokapasiteettiaan. Arvioimme Kempowerin liikevaihdon yli kolminkertaistuvan seuraavan viiden vuoden aikana.

Neste - Uusiutuvien tuotteiden markkinajohtaja

Neste on uusiutuvien tuotteiden selkeä markkinajohtaja ja sen tuotanto perustuu jätteiden ja tähteiden käyttöön raaka-aineina. Yhtiön suunnitelmat siirtyä raakaöljyn jalostamisesta uusiutuviin ja kiertotalousratkaisuihin tukemaan globaalia päästöjen vähentämistä lisäävät sen houkuttelevuutta sijoittajille. Arvioimme Nesteen tuotantokapasiteetin uusiutuvissa tuotteissa odotetaan kasvavan merkittävästi seuraavan viiden vuoden aikana.

Orion - Vahva tutkimusputki tukee kasvunäkymiä

Orionilla on vakaa ja suhdanneriippumaton liiketoiminta, jota ajavat innovatiiviset lääkkeet. Yhtiöllä on vahva kassavirta ja kannattavuus, jotka tukevat osingonmaksua. Lisäksi Orionin tutkimustyö ja uusien lääkkeiden kehitys luovat mahdollisuuksia jatkuvan kasvun ja sijoitustuottojen kannalta. Arvioimme yhtiön saavan huomattavaa kasvutukea hajautetusta tuoteportfoliosta sekä vahvan tutkimusputken ansiosta kivun ja syövän hoidossa.

Metso - Vihreä siirtymä ja akkumetallit luovat mahdollisuuksia

Metso on globaali markkinajohtaja kaivosteollisuuden ja kivenmurskauksen laitteissa. Yhtiö hyötyy akkumetallien kasvavasta tarpeesta ja Planet Positive -tuotteiden ympäristöä vähemmän kuormittavasta tuotannosta. Yhtiön palveluliiketoiminta tarjoaa vakautta mahdollisissa talouden heikentyneissä näkymissä. Arvioimme yhtiön hyötyvän erityisesti vihreästä siirtymästä seuraavien vuosien aikana.

Nokian Renkaat - Fokus tuotantokyvykkyydessä ja uusissa markkinoissa

Nokian Renkaat on kehittää ja valmistaa renkaita eri ajoneuvoille. Nokian Renkaiden kaikki toiminta Venäjällä on päättynyt, minkä myötä yhtiö pääsee jatkossa keskittymään täysimääräisesti tuotantokyvykkyytensä uudelleenrakentamiseen. Yhtiö rakentaa uuden tehtaan Romaniaan, kasvattaa kapasiteettiaan Daytonissa (USA) ja Nokialla sekä hyödyntää sopimusvalmistusta. 

Osakeanalyysit kuuluvat lisämaksutta kaikkiin säästäjän ja sijoittajan palvelupaketteihin. 

Tutustu osakeanalyyseihin op.fi-palvelussa

Lue myös:

Lomarahat tuottamaan – pidä mielessä nämä kesäiset sijoituskohteet ja toimialat

Kansainvälisiin osakkeisiin sijoittaminen on helpompaa kuin luulit

Mikä on tehokas sijoitusstrategia ja miten sitä voi noudattaa?

Kyseessä ei ole sijoitussuositus, -neuvonta tai kehotus ostaa tai myydä arvopapereita eikä sitä tule sellaiseksi käsittää. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta. Osakesijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki. Omistaja-asiakkaan edut tarjoaa osuuspankki.