OP Keski-Suomen #kesäduuniOPnpiikkiin- kampanja mahdollisti minulle kesätyöpaikan jalkapalloseura FCV:n ja salibandyseura Happeen järjestämällä alakouluikäisten lasten liikuntaleirillä, jossa toimin yhtenä leiriohjaajana kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa. Leiri toimi siten, että lapset tulivat aamuisin leirille joko vanhempien kyyditseminä tai itsekseen esimerkiksi pyörällä. Päivä päättyi iltapäivän tunteina kunkin lapsen oman aikataulun mukaan. Leiri toimi siis niin sanotulla päiväleiri-periaatteella.

Oman osaamisen hyödyntäminen

Opiskelen Jyväskylän Normaalikoulun lukion liikuntalinjalla, ja nyt menneellä lukion ensimmäisellä vuosikurssilla suoritin lasten ja nuorten liikunnan ohjaamisen kurssin. Hain tätä työpaikkaa osittain sen valossa, että voisin hyödyntää juuri tältä kurssilta saamaani osaamista. Pääskinkin suunnittelemaan lapsille leiriolympialaiset yhdessä toisten kesätyöntekijän kanssa. Siinä saimme suuren vastuun, sillä työnantaja antoi meille aika vapaat kädet olympialajien toteuttamiseen ja niiden ohjaamiseen. Piti miettiä myös, miten selittää ohjeet esimerkkien kera mahdollisimman yksinkertaisesti ja rauhallisesti, jotta lapsi varmasti ymmärtää ja osaa pelata reilusti.

Koska osa lapsista oli leirillä vain joko ensimmäisen tai toisen viikon, kisat järjestettiin kahtena eri ajankohtana, molempien viikkojen perjantaipäivinä. Tämä oli mielestäni hyvä ratkaisu meidän ohjaajien kannalta, sillä saimme ensimmäisestä päivästä varmuutta seuraavan olympialaispäivän toteuttamiseen ja pystyimme vähän parantamaan niitä. Olympialajeina oli muun muassa jalkapallo- ja sählyturnaus, mölkkykisa, aarteen etsintä ja viestikisa. Oli niin ihanaa nähdä, kuinka tosissaan lapset ottivat leikkimieliset kilpailut. Sitä ei muistanutkaan, miten itsekin oli aina kaikessa lapsena täysillä mukana. Piti osata mennä uudestaan lapsen ajatusmaailmaan.

Työkokemus antaa itsevarmuutta

Saatan joskus stressata ja miettiä sitä, että mitä jos epäonnistun minulle annetuissa työtehtävissä. Vaikka olympialaisten järjestäminen oli vain pieni osa muiden työtehtävien joukossa, antoivat ne minulle itsevarmuutta ja lisää luottamusta omaan tekemiseen, että "hei, minähän osaan tämän homman!". Eniten työssäni opin ottamaan vastuuta muista ihmisistä. Jos ulkoleikeissä sattui jotain haavereita, piti lapsen lisäksi rauhoittua ensin itsekin, ja pohtia, miten tässä tilanteessa toimitaan. Tästä työkokemuksesta on varmasti hyötyä jatkoa ajatellen, jos joskus toistekin päädyn työskentelemään lasten kanssa liikunnan merkeissä. Tällöin on kokemusta erilaisista asioista ja tilanteista, joissa toimia paremmin jatkossa.

Kiitos, että sain olla mukana #kesäduuniOPnpiikkiin- kampanjassa. Vaikka tämä kesätyöpesti oli ajallisesti lyhyt, niin koen kuitenkin sen kokonaisuudessaan antoisaksi ja opettavaiseksi. Palkan ajattelin käyttää uuden puhelimen hankintaan.

Kirjoittaja: Pipsa Humalamäki 16 v, Nuorten kesätyökampanjan kautta kesällä 2018 työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #kesätyö #yhdessähyvätulee

Lue lisää Nuorten kesätyökampanjasta

Nea Mannisen kesätyökokemuksia pääset lukemaan tästä

op.fi/keski-suomi etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset op.mediassa

Pipsa Humalamäki