Kova työ palkitaan

Päätin jo viime kesän jälkeen panostaa 2018 vuoden kesätyöhakuun. Keikkatyöt eivät enää riittäneet ja ansioluettelo kaipasi hieman uutta valoa. Mikäpä sitä parempi värittämään olisi, kuin vaivalla saatu, itselle mieluinen kesätyö. Sen saaminen olikin kovempi urakka, mitä ensin ajattelinkaan.

Kova työ kuitenkin palkitaan. Näinhän se on. Vaikka todella sain sen painettua päähäni vasta viime kuukausina. Kesätöiden haussa koko touhuun vierähti varmasti viikon päivät yhteensä ja hakemuksia kertyi ainakin pari kymmentä. Pelastavan sivuston löytämisestä saan kiittää ystävääni, joka on aikaisempina vuosina saanut OP:n kautta kesätöitä ja suositteli sitä tänä vuonna minulle.

Kun ensimmäisen kerran kävin OP:n kesätyösivustolla, yllätyin positiivisesti. OP tarjosi todella monipuolisesti kesätöitä. Tarjontaa oli teaatterin kioskista jalkapalloleirin avustamiseen. Töitä oli monenlaisille osaajille, mikä on minusta hienoa. Itsekin innostuin juuri Jason kesätyöpaikasta sen erityisyyden puolesta. Ei moni nuori pääse kesätöihin liikuttajan ja viriketoiminnanohjaajan nimityksellä.

Liikuttajana senioreille

Jo haastatteluuni Jasolle vein lapullisen täynnä ideoita toiminnasta, joita voisin senioreille pitää. Suusin osa ideoistani jäi sille tielleen, mutta osaa niistä pääsin oikeasti toteuttamaan kaikissa kolmessa Jason kohteessa kesätyöjakson aikana. Vaikka osa toiminnasta oli jo ennestään tuttua senioreille, sain mahdollisuuden toteuttaa ne omasta näkökulmastani alusta alkaen.

Työnkuvaani liikuttajana sekä viriketoiminnanohjaajana kuului lähinnä työnimikkeen mukaan erilaisten virikkeiden suunnittelu, järjestäminen ja ohjaaminen. Työjakson aikana sain mahdollisuuden järjestää Jason senioreille pihapelejä, jumppatuokioita, tietovisoja, kävelylenkkejä, kuntopiiriä, bingoa sekä rentoutusta. Näiden ohella työn loppuvaiheessa minulla oli tavallista enemmän vapaa-aikaa ja sen myötä sain yhdessä asukastoiminnanohjaajan kanssa kokeilla ja tehdä hänelle tavanomaisia työtehtäviä.

Kesätyö antoi paljon

Haluan kiittää OP Keski-Suomea tämän kahden viikon kesätyöjakson mahdollistamisesta. Suuri kiitos myös Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jasolle ja kaikille Ilona talojen asukkaille. Minut otettiin ihanasti vastaan jokaisessa Jason kohteessa, niin työnantajien kuin asiakkaidenkin puolesta. Tärkeintä minulle tässä työssä oli työympäristö, joka oli kunnioittava ja ymmärtävä. Virheet olivat ok ja työtä tehtiin yhdessä koko talon kanssa.

Super ihanaa loppukesää! Emma

Kirjoittaja: Emma Hirvonen, Nuorten kesätyökampanjan kautta kesällä 2018 työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #kesätyö #yhdessähyvätulee

Lue lisää Nuorten kesätyökampanjasta

Nea Mannisen kesätyökokemuksia pääset lukemaan tästä

Peppi Blomqvistin kesätyökokemuksia pääset lukemaan tästä

Pipsa Humalamäen kesätyökokemuksia pääset lukemaan tästä

op.fi/keski-suomi etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset op.mediassa

Emma Hirvonen