OP Pohjois-Savon asiakkuuspäällikkö Heikki Avikainen

Missä konttorissa / yksikössä työskentelet?

− Työskentelen yrityspalveluissa Leppävirran konttorilla, mutta Kuopiossa asuvana tämä poikkeustilanne on pitänyt minua enemmän pääkonttorilla.

Kerro lyhyesti työstäsi, mitä työtehtäviisi kuuluu?

− Asiakkaani koostuvat pääasiallisesti Leppävirran alueen yrityksistä ja maanviljelijöistä. Olen heidän yhteyshenkilönsä eli he voivat olla minuun suoraan yhteydessä pankkiasioissa. Pääasiallisesti työaikani menee rahoituksen parissa, mutta totta kai kaikki yrittämisen ja yrittäjän pankkiasiat hoituvat. Vierailen yrityksissä ja tiloilla mahdollisuuksien mukaan. Koen olevani se henkilö, joka ylläpitää asiakkaan ja pankin välistä luottamuksellista suhdetta.

Miten kauan olet ollut töissä OP Pohjois-Savossa / OP Ryhmässä ja millaisissa tehtävissä olet työskennellyt?

− Kun Leppävirran Osuuspankki fuusioitui Pohjois-Savon Osuuspankkiin hieman yli kaksi vuotta sitten, alkoi urani OP Pohjois-Savossa. Leppävirralla ehdin olla noin 4 vuotta. Sitä ennen olin muutaman vuoden Suur-Savon Osuuspankissa Mikkelissä ja urani alussa yli 8 vuotta Hirvensalmen Osuuspankissa. Pian tulee 19 vuotta täyteen OP Ryhmässä eli käytännössä koko aikuisiän työhistoriani on pankissa.

Työtehtäväni alkoivat perinteisessä pienen pankin kassatiskissä. Alkuun työt olivat nykypäivän termeillä päivittäisasioita, pääkassaa ja maksuliikettä. Muutaman vuoden jälkeen mukaan tulivat rahoitus- ja sijoitusneuvottelut. Mikkelissä aloitin maksuliiketehtävissä, sitten vuosi yrityspuolen sijoituspäällikkönä ja sen jälkeen löytyi tämä oma homma eli yrityspuolen asiakasvastaava. Tätä työtä on tullut nyt tehtyä vuodesta 2011 alkaen. Minusta ei oikein ole pienessä uomassa kulkijaksi, sillä tykkään tehdä työtä, jossa on vähän kaikenlaista. Yritysasiakkaista tykkään siksi, että heidän tilanteensa elää koko ajan. Tänään suunnitellaan jotain ja puolen vuoden päästä taas jotain ihan muuta. Lisäksi opin yrittäjiltä jatkuvasti hyvin laajasti uutta esimerkiksi taloudesta, elämästä ja ihmisistä.

Mikä on vahvuutesi työssäsi?

− Olen sujuva suustani, sopeutuva ja reagoin nopeasti tilanteiden muutoksiin. Osaan luovia hyvinkin erilaisten ihmisten keskellä. Tätä kaikkea tarvitaan varsinkin silloin, jos asiakkaan asiat eivät ole menneet suunnitelmien mukaisesti.

Mitä pidät työssäsi tärkeänä?

− Haluan uskoa, että tekemäni työ Leppävirralla on edes pienenä pisarana siinä, että paikalliset yritykset pystyvät työllistämään satoja työntekijöitä ja kehittämään liiketoimintaansa edelleen kannattavasti. Lisäksi koen, että pankissamme oleva vahva henkilöstön asiantuntemus on asia, jota asiakkaat arvostavat. Usein keskusteluissa nousee esille asiakkaiden tarve saada selkeitä vastauksia kysymyksiinsä ja minusta se on tärkeä osa työtäni.

Arjen asiantuntijan vinkki arkeen?

− Itse katkaisen työn tuomat paineet asioilla, jotka vaativat onnistuakseen täydellisen keskittymisen. Tällä motoriikalla kun esimerkiksi pelaa sählyä, ei voi paljon riskipolitiikat tai rahoitustulokset päässä pyöriä tai on pötköllään samantien.

Miten poikkeustilanne on näkynyt yrityspalveluissa?

− Kevät toi heti epidemian seurauksena tulvan lyhennysvapaahakemuksia, jonka selvittäminen otti koville, mutta se toisaalta osoitti porukkamme vahvan osaamisen ja kyvyn hoitaa asiakkaiden asiat kuntoon. Nyt on ollut koronan osalta rauhallista, mutta yrittäjät hakevat keskusteluissa meiltä näkemystä, mitä uskomme tapahtuvan loppuvuoden aikana. He ovat myös kiinnostuneita kuulemaan eri alojen signaaleja, joita saamme muilta yrityksiltä.

Olin varautunut itse yritystalouden osalta vaikeampaankin tilanteeseen, mutta omien asiakkaiden kohdalla asiat ovat pääsääntöisesti hyvin, vaikkakin epävarmuus on edelleen vahva.

Arjen asiantuntijat esittäytyvät vuoden 2020 aikana

Pohjois-Savon alueella OP Ryhmässä työskentelevien arjen asiantuntijoiden juttusarja jatkuu vuoden 2020 ajan. Kerromme erilaisissa työtehtävissä olevien henkilöiden tarinoita ja jaamme asiantuntijoiden vinkkejä niin arkeen kuin työelämään liittyen.

Arjen asiantuntijat -juttusarja: myynti- ja asiakkuuspäälikkö Katja Kilpeläinen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: palveluneuvoja Emilia Hänninen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: myynti- ja asiakkuuspäällikkö Ida Arppe

Arjen asiantuntijat -juttusarja: asiakkuusasiantuntija Lauri Mehtonen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: vakuutusasiamies Eero Vepsäläinen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: myyntineuvottelija Justus Malinen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: asiakkuusasiantuntija Susanna Laukkanen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: senior varainhoitaja Heli Hyvönen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: myynti- ja asiakkuuspäällikkö Hanna Happonen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: asiakkuuspäällikkö Minna Toitturi

Arjen asiantuntijat -juttusarja: vakuutusasiamies Kati Tiihonen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: ortopedi Janne Sahlman

Arjen asiantuntijat -juttusarja: kiinteistönvälittäjä Teija Mäkinen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: asiakkuusneuvoja Riina Hänninen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: vakuutusasiamies Juuso Mikkonen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: vuokravälittäjä Mariia Ikonen

Arjen asiantuntijat -juttusarja: toimitusjohtaja Seppo Pääkkö

OP Pohjois-Savon kotisivut

OP Pohjois-Savon esittely

OP Pohjois-Savon omistaja-asiakasedut

Tutustu muihin pohjoissavolaisiin juttuihin OP Mediassa

Jenni Tikka

markkinointiasiantuntija

OP Pohjois-Savo