Viimeisen puolentoista vuoden aikana olemme joutuneet elämään melkoisen muutoksen keskellä. Covid19-pandemia on muuttanut monia tapojamme toimia, ja olemme myös oppineet näkemään monia asioita uudella tavalla. Yksi näistä asioista on oman lähiympäristömme arvostaminen.

Teksti Jani Raukko, pankinjohtaja OP Länsi-Suomi, toimitusjohtaja, OP Koti Länsi-Suomi Oy @jani_raukko
Julkaistu 6.7.2021

Reilu vuosi sitten aloimme kuulla tuttaviemme suusta kokemuksia etätyöstä ja nähdä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kirjoituksia, kuinka seinät kaatuvat päälle, tai toisaalta, kuinka jollekin etätyö tuntuu hyvältä ratkaisulta ja toiselle ei lainkaan. Ja samaan aikaan lähiluontomme merkitys ja sen arvostaminen on avautunut monelle aivan uudella tavalla.

Arvostus. Se on ollut silmiinpistävää. Me monet olemme tänä poikkeusaikana oppineet arvostamaan enemmän sitä, mitä meillä jo on. Toisaalta olemme halunneet myös panostaa siihen, mitä meillä on. Ja yksi tärkeimmistä asioista on oma koti. Omassa kodissamme toivomme, että meillä on hyvä olla. Koti on siellä, missä sydän on.

Asumme itse Satakunnassa ja olemme siitä onnellisessa asemassa, että meillä asumiskustannukset ovat kohtuulliset, ja samaan aikaan monet palvelut, harrastukset, luonto ja näiden saatavuus ovat lähellä. Meillä on ilo saada hieman enemmän neliöitä ”samalla rahalla” kuin vaikka suuremmissa kasvukeskuksissa.

Asumisen halutaan myös Satakunnassa panostaa. Eräs on halunnut laittaa paljun tai pienen ulkoaltaan, toinen taasen rakentanut pihasaunan. Joku on päättänyt ilostuttaa itseään ja lähimmäisiään istuttamalla pihaan uutta väriloistoa. Tai tehnyt kerrostalonsa parvekkeesta viherhuoneen. Toinen taasen on todennut sisätilojen kaipaavan paljonkin erilaista muutosta, ihan toiminnallista tai sitten vain etätyöarjen piristämiseksi. Motivaattoreita on useita. Kuitenkin tärkeimpänä on oman kodin arvostaminen.

Ja juuri siksi moni on päättänyt myös, että nyt on uuden kodin etsimisen aika. Uuden kodin löytäminen on jännittävää, aikaa vievää ja joskus haasteellistakin. Ja tällaisina aikoina, kun moni on päättänyt samaan aikaan etsiä uutta kotia, etsiminen saattaa olla aika kiivastakin. Eri alueilla Suomessa on hyvinkin paljon eroja kysynnän ja tarjonnan suhteen.

Kannustan kotia etsivää käyttämään ammattilaisen apua uuden kodin hankinnassa. Asiansa osaava koulutettu välittäjä osaa arvostaa asiakastaan ja hänen kotiaan. Osaa myös arvostusta osoittaen kertoa oman näkemyksensä siitä, mitä toimenpiteitä myynnin osalta kannattaa tehdä.

Molemminpuolinen ammattitaidon arvostaminen synnyttää myös luottamusta. Parhaat välittäjät toimivat aina vastuullisesti ja asiakasta arvostaen. Tunne, järki – molempia tarvitaan. Hyvin usein kuitenkin tunne siitä, että tämä on juuri oikea, johdattaa oikeaan ratkaisuun. 

Oletko etsimässä uutta kotia? Katso myynnissä olevat asunnot OP Kodin sivuilta.

Lue myös:

Uuteen kotiin ilman huolta huomisesta

Kun asuntokuume iskee, järjellä vai tunteella mukaan?

Kirjoittaja Jani Raukko toimii pankinjohtajana OP Länsi-Suomessa sekä tytäryhtiö OP Koti Länsi-Suomen toimitusjohtajana 19 ammattilaisen joukko työkaverinaan. Hän on toiminut monipuolisissa erilaisissa esimiestehtävissä OP Ryhmässä. Raukon johtamisfilosofia perustaa vahvaan inhimilliseen ja tunnetaitoiseen ihmisjohtamiseen. Finanssialan lisäksi kiinnostuksen kohteena on kaikenlainen urheilu ja hän onkin toiminut menestyksellä myös valmentajana.