Ajatukseni oli kirjoittaa johtajuudesta ja esihenkilötyöstä, mutta viime viikon tapahtumat ovat saaneet meidät kaikki pois tolaltaan. Roolista viis, tarvitsemme toisiamme. Nyt ja aina.

Teksti Susanna Vainionpää, HR Business Partner, OP Koti
Julkaistu 3.3.2022

Johtajuus ansaitaan, niin olemme oppineet. Ansaitsevatko kaikki johtajat oman johtajuutensa?

Huono johtaja saa aikaan tuhoa ja kaaosta. Egoistit voivat hetken patsastella parrasvaloissa pakottamalla ja itseään nostamalla. Sivistynyt globaali maailma ja sivistyneet johtajat, esihenkilöt ja kollegat ymmärtävät, kuten jo sadussakin kerrotaan, että aurinko voittaa tuulen saamaan takin miehen päältä.

Olen viime päivinä jutellut sodan lapsena kokeneiden ystävieni kanssa, ja tämä aika koskettaa heitä erityisesti. Ikävät lapsena koetut asiat nousevat muistojen pintaan. Meillä kaikilla on yksi suu ja kaksi korvaa, kuten viisas mieheni minua aina muistaa muistuttaa. Nyt on erityisen suuri hetki muistaa se fakta ja kuunnella. Johtaja, esihenkilö tai naapurin mies, tittelistä ja asemasta viis.

We are the world, we are the children, we are the ones who make a brighter day, so let´s start giving.

Pidetään toisistamme huolta. Yhdessä yli kaikkien aikojen. Kyyneleet silmissä kirjoittaen.

Kirjoittaja Susanna Vainionpää työskentelee OP Kodissa HR Business Partnerina. Ajatusmaailman innoittajina toimivat musiikki, urheilu ja koiramaailma.