Olemme töissä valtaosan valveillaoloajastamme, ja siksi työssä viihtyminen on hirmuisen tärkeä asia. Työssä viihtymiseen vaikuttaa merkittävästi oma tiimimme.

Teksti Susanna Vainionpää, HR Business Partner, OP Koti
Julkaistu 14.3.2022

Dream team. Jokaisen unelma on saada työskennellä dream teamissa. Käsite on peräisin vuoden 1992olympialaisista, jossa Yhdysvaltojen koripallomaajoukkuetta tituleerattiin Dream Teamiksi. Se oli monen mielestä kaikkien aikojen merkittävin joukkue, kaikki lajit mukaan lukien. Joukkue voitti kaikki ottelunsa, ja pienimmällä marginaalilla Kroatian 32 pisteellä. Melko ylivoimaista. 

Olen saanut työskennellä useammassa hienoissa työyhteisöissä, hallituksissa, johtoryhmissä, tiimeissä ja myös vapaa-ajalla valmentanut upeita koripallojoukkueita, ja saanut ympärilleni mahtavia kasvattikoirieni omistajia. Kaikissa yhteistä on samanlainen huumorintaju, luottamus ja toisten kannustaminen. Myös mokata on saanut ilman moitteita. Tuloksia on syntynyt, ja yhdessä on viihdytty.

Yksi tiimi on kuitenkin noussut ylitse kaikkien muiden. Tiimi, jossa huumoria löydetään joka asiasta, jossa jokainen hoitaa ammattitaidolla oman tonttinsa, ja jossa solidaarisuus on läsnä joka päivä. Yhdessä olemme enemmän.

Välillä käydään tiukkaakin depattia asioista, mutta arvostaen ja yhteiseen parhaaseen tavoitellen. Kun korona jylläsi pahimmillaan ja yhteiset kokoontumiset olivat rajalliset, niin laitoimme eväät rinkkaan ja vietimme pikkujoulut Sipoonkorvessa vaeltaen ja grillaten.

Innovatiivisuus kukoistaa vain, jos ympärillä on positiivisia ja kannustavia kollegoita. Minun Dream Teamini on OP Koti. Kiitos, olette ihan timantteja!

Kirjoittaja Susanna Vainionpää työskentelee OP Kodissa HR Business Partnerina. Ajatusmaailman innoittajina toimivat musiikki, urheilu ja koiramaailma.