Tunteita on helppo pelätä tai vähätellä, sillä ne ymmärretään usein väärin tai niitä ei ymmärretä lainkaan. Epämääräiset tunteet ovat epämiellyttäviä ja moni ohittaa ne säästääkseen itseään. Voisiko tekoäly parantaa tunnetaitoja, jotka vaikuttavat päätöksiimme joka päivä? Kysytään siltä itseltään.
Teknologia on olennainen ja huomaamatonkin osa jokapäiväistä arkeamme. Erilaisten palveluiden käyttäminen viihdepalveluista asiointipalveluihin on digitalisoitunut. Digitaalinen kehitys voimakkaan teknologisen kehityksen mahdollistamana ei pysähdy. Voimmekin tunnistaa erilaisia trendejä, miten teknologia tulee mahdollistamaan entistä älykkäämmän ja personoidun palvelun.
Uusi teknologia helpottaa sekä yritysten että yksityisasiakkaiden pankkiasiointia. Tekoäly on mukana jo monissa palveluprosesseissa. Teknologia kehittyy koko ajan, ja tulossa ovat esimerkiksi ääniohjaus ja entistä personoidummat pankkipalvelut.
Lisätyn todellisuuden mahdollisuudet kiehtovat kuluttajien lisäksi monia startup-yrittäjiä ja vakiintuneita brändejä. Eikä syyttä, sillä edessä voi olla tietokonetta ja matkapuhelintakin suurempi teknologinen vallankumous.
Tekoälystä on tullut osa arkipäiväämme. Kaikissa yrityksissä kannattaisi pysähtyä pohtimaan, kuinka tekoälyllä voisi parantaa asiakaspalvelua ja tulosta.
Asiakkaalle pitää kertoa missä tekoälyä käytetään ja mihin sen tekemät päätökset ja suositukset perustuvat. Parhaisiin tuloksiin päästään ihmistä palvelevalla ja tukevalla tekoälyllä, korostaa OP Osuuskunnan hallituksen uusin jäsen, tekoälylaboratorio Silo.AI:n perustajiin kuuluva Tero Ojanperä.
Tekoäly yleistyy vauhdilla suurissa yrityksissä, mutta myös pienempien täytyy olla hereillä. Tekoälyn hyödyntäminen voi olla pkyritykselle kriittinen menestystekijä.
Yrityksissä testataan Euroopan komission laatimia tekoälyn eettisen käytön ohjeita. Yksi kokeilijoista on Stora Enso, joka on tuonut tekoälyn etiikan osaksi yrityksen tavanomaista toimintaa.
Puheteknologia on tutkijoiden mukaan monikäyttöistä teknologiaa, mutta kysymys kuuluu, onko se kehitykseen ja tietosuojakysymyksiin tarttuminen riittävää?
Euroopan digitalous kärsii pirstaleisista markkinoista sekä osaamisen, yhteisten sääntöjen ja kysynnän puutteesta. Ongelmaan on herätty, mutta kysymys kuuluu, riittääkö vanhan mantereen vauhti?
Mitä kaikkea robotiikka tarkoittaa tänä päivänä? Tutustu neljään suomalaiseen yritykseen, jotka valmistavat innovatiivista robotiikkaa tai hyödyntävät sitä uraauurtavilla tavoilla.