Työ vie arjesta suuren osan. Mitä jos pysähtyisit hetkeksi ja miettisit, mitä haluat tänä vuonna työelämältä. Kokosimme esimerkkejä jokaiselle kuukaudelle työn ilon ylläpitämiseksi. Nappaa niistä itsellesi sopivat, ja tee oma työelämälupausten listasi. 

Tammikuu: Siivoan kalenterini

Kaikilla on kiire ja kalenterit ovat täpötäysiä. Tuttu tilanne asiantuntijaorganisaatiossa. Lupaa siivota kalenterisi tänä vuonna niin, että töissä jäisi aikaa myös pohdinnalle ja äkillisille tärkeille palavereille. Miten kalenteriin saa tilaa? Lue vinkit.

Helmikuu: Annan palautetta työkaverille

Työelämässä kuulee usein, ettei palautetta saa tarpeeksi. Lupaa tehdä tähän muutos tänä vuonna ja anna kollegoillesi palautetta. Jos palautteen antaminen tuntuu vaikealta, saat apua näistä vinkeistä.

Maaliskuu: Nousen tuolista

Varsinkin etätyö on vähentänyt monilla arjessa liikkumista. Tee tähän muutos tänä vuonna ja lupaa itsellesi, että lisäät askeliesi määrää arjessa, vaikka etätyö jatkuisi. Lue helpot ideat liikkeen lisäämiseen.  

Huhtikuu: Opin uutta

Omaa osaamista on hyvä kartuttaa säännöllisesti, lisäksi omaa työtapaa kannattaa tarkastella aika ajoin. Lupaa opetella uusia taitoja tänä vuonna. Jos uuden oppiminen tuntuu työläältä, 70:20:10 -malli voi olla vastaus tähän. 

Toukokuu: Puran siiloja

Siiloutuminen ja klikkiytyminen ovat yleisiä työelämän haasteita, joita voi tavata lähes missä organisaatiossa vain. Lupaa toimia tänä vuonna omalla työpaikallasi siilojen purkajana. Miten se tehdään? 

Kesäkuu: Innostun työstäni

Lomien alla takki voi olla tyhjä. Työ voi tuntua rutiinilta eikä asioiden kehittäminen kiinnosta. Toisaalta liian suuri työkuorma voi jyrätä luovan ajattelun. Lupaa pohtia omaa työtäsi ennen lomalle jäämistä esimerkiksi lukemalla erilaisista keinoista löytää into kehittämiseen ja oppimiseen

Heinäkuu: Aloitan matkan kohti haaveitani

Lomalla omille ajatuksille ja haaveille jää tilaa työasioilta. Jos sinulla on unelmana muuttaa suuntaa työelämässä, lupaa aloittaa matka kohti muutosta lukemalla muiden tekemistä muutoksista. Tässä Kaisan tarina hotelliyrittäjäksi.

Elokuu: Sanoitan oma osaamistani

Lomakausille on tyypillistä, että silloin mielessä saattaa kyteä ajatus työpaikan vaihtamisesta. Jos mielessä on CV:n päivitys ja työhakemuksen kirjoittaminen, oman osaamisen hahmottaminen ja sanoittaminen on tärkeää. Lue vinkit.

Syyskuu: Opin hyväksymään muutoksia

Työpaikoilla muutos on jatkuvaa. Jos muutokset tuntuvat lähtökohtaisesti ikäviltä, helpota elämääsi ja lupaa opetella suhtautumaan niihin toisin. Ajattelutavan muutos on mahdollinen ja siihen auttavat esimerkiksi nämä neljä askelta.

Lokakuu: Harjoittelen eroon jännityksestä

Jännittääkö työssä esiintyminen tai puheenvuoron pitäminen palaverissa? Lupaa harjoitella jännittäviä tilanteita, jotta niistä tulisi helpompia. Esiintymisjännityksen lievitykseen on erilaisia tapoja, joista voit lukea täältä.

Marraskuu: Lähden opiskelemaan

Harva pärjää yksillä opinnoilla koko työuransa. Monella olisi halua opiskeluun, mutta varsinkin jos on perhettä tai opintolainaa, voi opintojen rahoittaminen ja ajankäyttökin mietityttää. Lupaa perehtyä opintojen mahdollisuuteen kohdallasi. Perehtymisessä voi auttaa kolmen nelikymppissen naisen tarina omasta opiskelustaan.

Joulukuu: Uskon itseesi

Välillä voi tuntua, että seinä tulee vastaan joka suunnassa. Työnhaku ei tärppää tai omat työt menevät puihin. Lupaa näissä tilanteissa uskoa itseesi. Kun teet parhaasi, se riittää ja asiat ratkeavat kyllä. Esimerkkinä voit lukea Sallan tarinan

Etsitkö uutta työtä? Hae töitä OP Ryhmästä.